Energieke show G.L.A.M.S op eerste editie Fan Base Project

Op 11 juli 2015 heeft een optreden van stijlvolle rockband G.L.A.M.S. op de allereerste editie van Fan Base Project conventie plaatsgevonden. Zoals velen van ons weten, is dit het solo project van een bijzondere ex-vocalist van Black Line en DIO (-Distraught Overlord-), Mikaru. Deze zomer komt hij met zijn crew terug naar Europe voor een hele tour, aangezien zijn eerst tour van G.L.A.M.S. vorige zomer 2014 zo succesvol was afgerond. Mikaru wilt uiteraard het beste kunnen halen uit zijn performance en door deze reden brengt hij zijn trouwe drummer/DJ Syu en zijn beste vriend sinds de jeugd, bassist Tetsuto, mee. Hiermee wil Mikaru een perfect live geluid creëren maar toch kwam hij iets te kort. Dus dit jaar volgt er een grote verandering: zijn gitarist Yudai (ex. BLACK LINE) is meegereisd. Zo ontstaat er een perfecte combinatie.

Fotografie door Francisca Hagen

Om 20 uur 15 hoor je de eerste akkoorden van een dark, in een middeleeuws Latijn geschreven, gedicht “O Fortuna” uit een dichtbundel Carmina Burana, die muzikaal tot leven werd gebracht door Carl Orff. Een perfecte opening die de sfeer en het publiek heeft voorbereidt op de komst van de vampier (hoe Mikaru zichzelf graag benoemt)! Na het juichen en zijn naam roepen, hier ze zijn, zwart gekleed het podium opgekomen.

Het eerste lied was “THIS IS WAR” van het laatste album met dezelfde titel “THIS IS WAR” dat Black Line gemaakt heeft. De energieke en samenbindende hoofdzin “We stand together now” heeft zijn doel bereikt!

Hierna volgde “WHOSE LIFE”, ook van het laatste album van Black Line! Mikaru’s scream in combinatie met prachtig diep clean vocal laten je volledig betoveren. Syu barstte van energie achter zijn DJ set, terwijl Yudai aan het headbangen was. Zien hoe Tetsuto zijn 6-snaren basgitaar beheerst is adembenemend!

“Call My Name” van de 1ste EP van G.L.A.M.S. was de volgende. Daarna hebben de members een pauze genomen om zich voor te stellen. Tetsuto, Yudai, Syu hebben hun namen en rollen in G.L.A.M.S. benoemd. Opmerkelijk dat Tetsuto achter zijn voorstelling “Dank u wel” in het Nederlands heeft gezegd! Wanneer de beurt aan Mikaru kwam… Neen, hij heeft hemzelf niet moeten voorstellen. Direct het eerst wat hij vroeg aan het publiek was: “What’s my name, people? WHAT’S MY NAME?!” en natuurlijk riep iedreen zo hard als mogelijk: “MI-KA-RU!” Waarop de zanger zei: “Yeah! Are you ready to come with me?!” Natuurlijk zijn we er helemaal klaar voor, Mikaru! Hij heeft ook alle cosplay’s opgesomd die hij herkend heeft en was er heel gelukkig van!

“GRANJEIL” werd het volgende en het nieuwe nog unreleased liedje van G.L.A.M.S. dat gespeeld werd! Wat een aangename verrassing dat ze het met het Nederlandse publiek wilden delen. “The Other Side Of The Moon”, het eerste lied dat Mikaru voor zijn solo project geschreven heeft en zijn favoriet is, volgde hierna. Prachtige ballade “12:00 AM” liet me sprakeloos. Zelfs met de Japanse lyrics voel je je niet buitengesloten en kun je ideaal zijn ziel voelen, hoe fantastisch Mikaru je hart kan raken en kippenvel bezorgen met zijn stem.

“Our Freak Show”, “Foxy”, “THE DARK AGES”… Mensen konden er werkelijk niet genoeg van krijgen. Dansende Pikachu’s, headbangende Naruto’s en alle andere Japan- en G.L.A.M.S. liefhebbers zongen en wuifden mee!

Dit zou het einde moeten zijn, maar uiteraard waren de fans hier niet mee eens. Nadat de band vertrokken was, hield het roepen van “Encore” niet op. Tot dat G.L.A.M.S. uiteindelijk terug op het podium verschenen waren.

Een positief liedje “Wanderer” heeft de zaal terug gelukkig gemaakt. En als de afsluiter, zoals op elk optreden van G.L.A.M.S., was “The Light Of My Life”. Het wordt compleet in het Japans gezongen, maar je kunt alle liefde voelen die Mikaru wilt overbrengen aan ons. Hierin zingt hij met een brede lach en blinkende ogen “Aishiteru” naar iedereen toegewezen.

Het is geweldig om te zien hoe de jongens het hele publiek in hun performance kunnen betrekken en laten meeslepen. Zij hebben iedereen evenveel aandacht kunnen schenken, zelfs de mensen die helemaal vanachter stonden zijn absoluut niet vergeten geweest. Ook een heel belangrijk aspect dat mij opgevallen was is dat Mikaru zijn stem exact hetzelfde klinkt live als op CD. Groot applaus hiervoor!

Hierbij is de setlist van het optreden in Nederland. Deze was afwisselend voor elke show gedurende deze tour:

THIS IS WAR
WHOSE LIFE
Call My Name
GRANJEIL
The Other Side Of The Moon
12:00 AM
Our Freak Show
Foxy
THE DARK AGES
Wanderer
The Light Of My Life

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?