Herdenkingsweekend Japanse Tuin Hasselt

In het weekend van 12 en 13 maart zal er in de Japanse Tuin in Hasselt een herdenkingsweekend plaatsvinden. Zoals velen onder jullie zich waarschijnlijk nog herinneren, is er op 11 maart 2016 al 5 jaar gepasseerd na de aardbeving en tsunami die de regio rond Fukushima grotendeels verwoestten. Deze ramp die zovele levens heeft gekost, willen we natuurlijk nooit vergeten.

Foto door: Dj Robintje
Foto door: Dj Robintje

Daarom organiseert de Japanse Tuin in Hasselt een herdenkingsweekend waarin ze iedereen uitnodigt om ingetogen de tuin te bezoeken en zo samen de slachtoffers te herdenken.

Op beide dagen zal er vanaf 14.30 uur een optreden op de Wahensho (Japanse beiaard) zijn door de Japanse muzikante Yukine. Daarna zal er een optreden op de koto en shamisen zijn door Aki, met aansluitend nogmaals een optreden op de Wahensho en Shakuhachi door Kees. Op zondag 13 maart zal er om 17.00 uur een herdenkingsceremonie zijn, ingevuld door Shaku Jinsen van Yoean. Dit is een mogelijkheid om een kaars te offeren, deze is bij de nieuwe paviljoen te koop. Door de aankoop van deze handgemaakte kaars (gemaakt door de overlevenden van de tsunami) zul je de getroffen regio steunen. De eerste 50 bezoekers een gratis handgemaakte kaars cadeau die ze eventueel kunnen offeren op de herdenkingsceremonie of gewoon mee naar huis kunnen nemen als aandenken.

invisible-needs-of-life-2016

Tijdens ditzelfde weekend zal de tentoonstelling ‘Invisible Needs of Life’ te bezoeken zijn in de nieuwe paviljoen van de Japanse Tuin in Hasselt. De tentoonstelling is gecreëerd door het architectenbureau SHSH waarin een project wordt voorgesteld over de heropbouw van de door aardbeving en tsunami getroffen regio in Japan. De tentoonstelling loopt tot en met 3 april.

Toegang tot de Japanse Tuin in Hasselt kost € 5,00 per persoon. Voor senioren en groepen vanaf 15 personen kost het € 4,00 per persoon, kinderen onder de 12 jaar mogen gratis, evenals houders van de UiTpas Hasselt. Op beide dagen in het herdenkingsweekend is de tuin geopend van 14.00 tot 18.00 uur.

Bron: Japanse Tuin in Hasselt

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?