10 dingen die je niet mag missen op Made in Asia 8

Volgend weekend is het weer tijd voor een nieuwe editie van de beurs Made in Asia. Zoals elk jaar zal er een gratis openingsfeest zijn op vrijdag 11 maart, met daaropvolgend een weekend vol met leuke dingen om te doen. Tijd voor een rijtje van 10 dingen die je niet mag missen tijdens de 2016-editie van Made in Asia!

madeinasia8

1. YouPlay!

Sinds dit jaar is er een extra evenement gekoppeld aan Made in Asia, het draagt de naam YouPlay! De naam verraad al een beetje wat we mogen verwachten; het is een beurs van ‘het spel, van video en van video spellen’. Dus mocht je iets hebben met games, dan is dit zeker iets wat je moet bezoeken! Voor deze beurs hoef je geen extra kaartje te kopen. Voor het kaartje die je koopt voor Made in Asia heb je direct toegang tot YouPlay! De totale oppervlakte van YouPlay! is 20.000 m2, dus genoeg ruimte om rond te dwalen en te genieten van gaming.

2. Cosplay dorp

Made in Asia is gaan uitbreiden en heeft ervoor gezorgd dat cosplay een eigen stek heeft. Voor diegene met interesse in cosplay zal dit hopelijk een paradijs zijn. Er zullen diverse activiteiten en workshops zijn, te denken aan diverse naaiworkshops. Daarnaast is het mogelijk om de grote sterren uit de wereld van de cosplay te ontmoeten; denk maar aan Reika!

3. Master Class en signeersessie Eisaku Inoue

De bekende character designer en animation director Eisaku Inoue (One Piece, Dragon Ball Z, B’TX, Saint Seiya) komt signeren op Made in Asia. Eisaku Inoue debuteerde met prestigieuze series als Saint Seiya, Dragon Ball, B’tx, Legend of Lemnear en Gunbuster. Vervolgens werd hij animation director voor Saint Seiya: Hades Chapter, Interlude, Dna2 en Ring ni Kakero. Het is echter vooral dankzij de serie ONE PIECE dat hij zijn talent volledig heeft kunnen ontplooien. Oorspronkelijk was hij enkel verantwoordelijk voor het maken van de storyboards voor de serie, maar hij werd al snel de character designer en animation director van de daarop volgende films en speciale episodes.

Dus mocht je hem willen ontmoeten, dan is dit een unieke kans. En misschien maak je kans op een tekening van Luffy. Eisaku Inoue signeert van 10.30 tot 13.00 uur. De eerste 50 mensen in de rij krijgen een ticket en 5 daarvan maken kans op een tekening van Eisaku Inoue.

Op zaterdag 12 maart geeft Eisaku Inoue een masterclass aan maximaal 50 personen. Hiervoor moet je je even aanmelden.

4. 3 Pokémon toernooien

De vereniging UBCP (Union belge des Clubs Pokémon) organiseert tijdens MIA/YOUPLAY! drie Pokémon toernooien voor de fans van Pokémon. Wat valt er te winnen? 3 speciale spelconsoles ter ere van 20 jaar Pokémon, aangeboden door Nintendo! Aanmelden voor de diverse toernooien kan hier.

5. Optreden color-code

De drie meiden van color-code zullen twee exclusieve concerten geven tijdens de 2016-editie van Made in Asia. Op zaterdag treden Nanami, Marisa en Mako op van 16.00 tot 17.00 uur. Op zondag is het optreden van 15.30 tot 16.30 uur. De twee optredens in België is onderdeel van een Europese tour. Bij de stand van HIGHFeeL is het mogelijk om merchandise te kopen en te laten signeren!

6. Tentoonstelling Saint Seiya en One Piece

Bij de stand van Les Amis de Ma Déesse zal er een tentoonstelling zijn van Saint Seiya en One Piece. Wat mag je verwachten? Decors en figurines van Saint Seiya en onuitgegeven artworks van One Piece. Voor de liefhebbers van deze twee anime is het zeker een aanrader.

7. Lezing van wereldreiziger David-Minh Tra

Voor diegene die houden van reizen, ontdekkingen en Azië kan dit interessant zijn. Reporter David-Minh Tra zal twee interactieve lezingen geven tijdens Made in Asia en geeft geheimen prijs over Japan en andere regio’s in Azië en doet dit met een gezonde portie humor en spitsvondigheid. Hij is ook de bedenker van de twee seizoenen van Japan, qui es-tu ? die je kan terugvinden op Youtube. Daarnaast zal hij een signeersessie geven op YouPlay! waar je hem ook eventuele vragen kunt stellen.

8. Japans Dorp

Made in Asia is behoorlijk uitgebreid. Naast een Cosplay Dorp is er ook een Koreaans Dorp en een totaal nieuw Japans Dorp te vinden op de beurs. Je mag 3000 m2 verwachten vol activiteiten – denk aan karaoke, sumo, taiko en meer – en dit is er om de 150 jaar vriendschap tussen België en Japan te vieren.

9. Gundam Maquetteworkshop

Red Comet is al eens aanwezig geweest op Retro MIA, maar de vereniging komt ook naar Made in Asia. Op het programma staat een nieuwe maquetteworkshop waarbij je samen met nog anderen een Gunpla bouwt. Red Comet organiseert ook een tentoonstelling met nog meer figurines, manga’s en artbooks dan in Namen (Retro MIA). En dat is blijkbaar nog niet alles, want je kunt zaterdag- en zondagmiddag meedoen met de Gundam-quiz, waabrij je eeen maquette kunt winnen.

10. De grote hoeveelheid winkels die je geld willen

Bij binnenkomst van de beurs Made in Asia zal het je niet ontgaan: er zullen heel veel standjes te vinden zijn waar je je geld aan kunt uitgeven. Dit is niet zoals de dealerrooms die je gewend bent bij de Nederlandse conventies! Er zijn diverse winkels aanwezig, ook een aantal uit Nederland! Bij YouPlay! zijn er ook diverse exposanten te vinden. Wil je weten welke? Bekijk de lijst hier.

Made in Asia 8 zal plaatsvinden op 12 en 13 maart. Een ticket op de zaterdag kost € 12,00 in de voorverkoop en een € 1,00 duurder aan de deur, een ticket voor zondag kost € 11,00 in de voorverkoop en en een € 1,00 duurder aan de deur. Mocht je beide dagen willen, dan is een weekendticket € 21,00. Koop je kaartje(s) in de voorverkoop via de website. Het gehele programma en beursplan is hier te vinden.

Bron: Made in Asia

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?