Herdenking Fukushima 5 jaar later in Japanmuseum SieboldHuis

Vijf jaar geleden werd het oosten van Japan getroffen door een zware aardbeving, met als gevolg een tsunami die niet allen 15,000 levens eiste, maar ook de kernramp bij Fukushima veroorzaakte. Het getroffen gebied blijft grotendeels onbegaanbaar en veel levens staan nog steeds op zijn kop.

siebold-5-year-memorial-bookVlak na de ramp zijn er verschillende acties opgezet om de getroffenen een steuntje in de rug te geven, zoals het project “Duizend wenspoppetjes voor Japan”. Ook dit jaar wil Japanmuseum SieboldHuis weer iets bijzonders doen ter nagedachtenis aan de ramp.

Japanmuseum SieboldHuis stelt ter gelegenheid van de vijfjarige herdenking een boek samen met foto’s, tekeningen en persoonlijke boodschappen voor de slachtoffers van de tsunami. Maak een mooie tekening, gedicht of foto en kom op 13 maart naar Japanmuseum SieboldHuis. Daar bundelen ze alle wensen tot een herdenkingsboek. Je kunt van 14.00 – 16.00 uur ook je bijdrage komen maken in de Europakamer van het museum.

Bron: JapanMuseum SieboldHuis

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?