Als een vis in het Café

This post is also available in: English

Vlak voordat ik naar Japan op vakantie dit jaar zou gaan kwam ik iets tegen over een Free! ES café! Dit café is in het thema van de anime Free! Eternal Summer en liep van 4 juli tot en met 30 september. Stiekem wilde ik hier wel naartoe en dacht dat je gewoon naar binnen kon lopen. Toch twijfelde ik hieraan en mijn gevoel had het goed. Dankzij een persoon op Tumblr ontdekte ik dat het café alleen bezocht kon worden met een loting. Het meisje hielp mij verder, want zelfs als buitenlander zijnde kon je meedoen aan de loting. Beetje hier klikken, beetje daar wat typen en klaar! Nou ja, het wachten kon beginnen of je een plekje zou winnen.

Free Café. Foto's door Shizu.

Goed nieuws kreeg ik want ik mocht op 30 juli om 10:20 binnenstappen in dit café! Op de dag zelf was ik al heel vroeg bij het café, wat in een UFO catcher gebouw zat grappig genoeg. Het was niet al te lastig te vinden in Ikebukuro. Om tijd te doden ging ik maar met wat UFO catchers spelen en je kon de Free! ES café merchandise al van te voren kopen. (of achteraf, wat je wilde) Dit heb ik in alle rust gedaan. De merchandise was overigens voor iedereen, zelfs diegene die de loting niet hadden gewonnen.

Tegen de tijd dat ik het café in mocht stond er al een aardige rij en je moest je email en paspoort laten zien. Daarna werden de regels van het café uitgelegd en kreeg je een tafelnummer. Ik had tafel nummer 6, een twee persoonstafel. Een kleine ruimte was het wel maar het was vol met de zwemsterren! Behang, televisieschermen, placemats, onderzetters, etc. etc. Ik denk dat er zo’n plek was voor 30 man. Op de menukaart stonden plaatjes van wat je kon bestellen en dit was zogenaamd verzonnen door 1 of meerdere personages uit Free. Mijn favoriete personage is Rei, dus ik moest van mezelf per se iets van hem kiezen. Ik koos zijn drankje, geen idee wat het was. Om het af te maken koos ik de crêpe van Nagisa. Wat een combinatie ;)

Ik hoopte dat er stiekem jongens in zwembroek zouden rondlopen, maar het waren schattige meisjes verkleed als maid die ieder een button van een Free personages droegen. Ook erg leuk! Na eventjes wachten kregen we onze bestelling. Rei’s drankje had een sterke cassis smaak met een citroentje erbij. Het was een beetje apart. Nagisa had erg zijn best gedaan want de crêpe zag er superschattig uit, vooral met hen pinguïnkoekje! Eenmaal toen de borden leeg waren was het al bijna tijd om het café te verlaten want de volgende lading fans stonden alweer klaar.

Ik liep nog even rond in het café om foto’s te maken en besloot toch om nog een poster te kopen. Je bent er nu eenmaal toch. Als presentje kreeg iedereen een placemat mee die ik nu thuis gebruik als ik eet. Het was een leuk klein cafeetje, hier en daar kan het misschien wat beter op entertainment gebied, maar je betaalde natuurlijk geen entreegeld. Ook heb ik ontdekt dat ze dit soort cafés met meerdere anime doen. Welke zal de volgende keer aan de beurt zijn?

Voor de menukaarten en meer informatie op de officiële website!

Shizu

Nothing can beat my love for Japan ♥

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?