The Pokémon Company hoopt een Pokémon Center te kunnen openen buiten Japan

Recentelijk is er een Pokémon Center geopend in Kyoto – die volgens Kotaku geheel een traditioneel thema heeft – met genoeg schattige Pokémon spulletjes in de displays voor de verkoop.

pokemon20

In de nieuwste uitgave van Weekly Famitsu werd over de opening gesproken, maar ook over de plannen om meer Pokémon Center winkels te openen in Japan. Daarnaast is er hoop om een aantal Pokémon Center winkels te openen buiten Japan.

In het verleden zijn er twee Pokémon Center winkels geopend buiten Japan, namelijk één in New York welke moest sluiten in 2005 en omgebouwd werd als Nintendo World store en nu Nintendo NY heet. De tweede was een pop-up store in Parijs waar de release Pokémon X & Y – het spel speelde af in een gefictioneerde versie van Frankrijk – werd gevierd, dit was in de zomer van 2014. Onduidelijk is naar welke landen precies gekeken wordt voor zo’n Pokémon Center winkel.

Een Pokémon Center winkel is een winkel waar je diverse Pokémon merchandise kunt kopen, denk maar aan games, ruilkaartjes, video’s, manga, CD’s, kleding en meer. Momenteel zijn er Pokémon Center winkels in Tokyo, Sapporo, Tohoku, Osaka, Nagoya, Yokohama en meer. Dit jaar viert Pokémon het 20-jarig bestaan en er staan diverse releases en promoties op de planning.

Bron: Serebii

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Eén gedachte over “The Pokémon Company hoopt een Pokémon Center te kunnen openen buiten Japan

  • 18 maart, 2016 om 15:46
    Permalink

    Zou wel awesome zijn als er 1 komt in Amsterdam ofzo *,*

    Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?