DaizyStripper in de hemel

In 2014 mocht ik getuige zijn van een van de shows van DaizyStripper in Shizuoka en in 2015 is het mij gelukt om ze maar liefst 3 keer tijdens hun NEVER ENDING SIRIUS tour te zien! Van elke show maak ik een verslag dus speciaal voor AVO een 3-reekse verslag van deze zeer aparte band. (deel 1, deel 2)

DaizyStripper2015

De laatste van de reeks was tevens het allerlaatste concert van mijn trip op 19 augustus. Ook in dit zaaltje was ik al eerder geweest en ik vreesde voor het ergste, het is niet een grote zaal en de vorige keer stond ik opgepropt. Dit keer was dat ook het geval. Het lijkt wel of ze Heaven’s Rock VJ-3 in Saitamashintoshin altijd zo vol mogelijk willen proppen. Erg jammer, want nu was er niet genoeg ruimte om los te gaan. Ze begonnen met een ander liedje dit keer waarbij je moest headbangen, bij mij ging het alweer mis. Ik stootte mijn hoofd tegen het hoofd van het meisje voor mij door het gebrek aan ruimte, snel excuses aangeboden en toch eventjes anders gaan headbangen. Tijdens deze live waren het gitarist Nao en zanger Yugiri die elkaar per se een kusje moesten geven. Jongens, moet dat nou? Gelukkig vind het publiek het prachtig.

Het leukste nummer van de setlist was voor mij 1999, een liedje dat net wat anders en meer rap bevat dan de andere liedjes van DaizyStripper. Ze experimenteren veel en daar komt nog wel eens wat aparts uit. SUMMER VACATION geeft echt een zomers en blij gevoel door het ritme en je zou zo weer terug verlangen naar dit seizoen. Bij deze live kwamen ook weer een paar dezelfde liedjes terug, dat is logisch met een nieuw mini-album waar de tour om draait. De setlist bevatte veel liedjes waarbij je elkaars hand pakt en van links naar rechts huppelt. (Voor zover daar ruimte voor was) Ik vind die furi altijd leuk en creëert een band. Bij BLACK DROPPer twijfelde ik of ik naar voren zou gaan en weer nat wilde worden, zowat de hele zaal deed het dus ik rende naar voren. Dit was alleen iets te enthousiast want ik gleed uit door water wat al op de grond lag, typisch weer wat voor mij! Ook klapte mijn kaak tegen iemands hoofd toen ik in de massa vooraan stond. Geen prettig gevoel, ik hoorde ook dat er wat meisjes huilde van de pijn. Deze live was misschien iets te heftig! BLACK DROPPer werd ook ietsjes ingekort wat heel lief was van de band. Het rustige moment kwam weer en dit moment werd gekoesterd in de encore waarbij zanger Yugiri op een akoestische gitaar aquarium speelde terwijl het hele publiek meezong.

De encore erna was een hele spannende steen, papier, schaar wedstrijd en iedereen was verbaast toen Rei achter het drumstel kroop. En ik snapte wel waarom, hij bakte er niks van!! Ik was eerst trots op deze band dat ieder lid ieder instrument kon bespelen maar dat is in duigen gevallen. Mayu nam het stuur maar weer over en zo kwam er een einde aan het laatste concert van de reeks. DaizyStripper was dit jaar heel anders dan vorig jaar maar alle 3 de concerten waren op hun eigen manier geslaagd! DaizyStripper is nog steeds een band die veel experimenteert en geheel zijn eigen ding doet. Ook vond ik het heel apart om telkens de enige buitenlander te zijn terwijl ze toch aardig wat fans hebben. Wat dit jaar ook nieuw was, was dat de band het zo nu en dan leuk vond om het publiek in te springen. Nao vond het ook leuk om een staffmember te pesten met zijn shirt uit te trekken en zijn bril af te pakken en er telkens mee rond te rennen, wat een kneus is het ook. Tegen het einde van elke live was iedereen van de band op de grond van het podium te vinden, vermoeiend is het niet waar? ;)

Ik hoop dat ik de lezers van AVO toch een beetje geprikkeld hebt en hun de wereld van DaizyStripper heb ingetrokken.

Setlist
01 酸欠革命  (Sanketsu kakumei)
02 ヒステリカ (hysteria)
03 理想 (riso)
04 Reincarnation
05 ARREST
06 STARGAZER
07 リリカルナイト (lyrical night)
08 Derringer
09 1999
10 SUMMER VACATION
11 La Vie en Rose
12 GIRL HUNT
13 BLACK DROPPer
14 DEAR MY SIRIUS
15 SWEET DREAM

En1 夕霧〔aquarium〕
En2 decade
En3 キューソネコカミ (Kyūsonekokami)

W En
ご当地ソング Rei Ver
〔草加煎餅〕(Soka senbei)

ご当地ソング まゆ Ver
〔高見沢 王子〕(Toshihiko Takamizawa)

Shizu

Nothing can beat my love for Japan ♥

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?