10 dingen die je niet mag missen op Tomocon 2016

Het is nog eventjes wachten, maar dan is Tomocon aan de beurt. Op zaterdag 9 en zondag 10 april zal de derde editie plaatsvinden op de oude locatie in Oss.

Zaterdag is al uitverkocht, zondag is zo goed als uitverkocht! Heb je een kaartje, dan heb je mazzel! Je gaat in ieder geval de kans krijgen om de 10 dingen in mijn lijstje mee te kunnen maken!

tomocon2016-header

1. Optreden NIA

De Visual Kei band NIA komt een optreden geven op de zaterdagavond. Het is voor het eerst dat een Japanse band een optreden komt geven op Tomocon, daarnaast een mooie bijkomstigheid voor de band dat ze op een uitverkocht Tomocon gaan spelen. Het optreden start om 20.00 uur en na het optreden is het mogelijk om je spulletjes gesigneerd te krijgen en eventueel op de foto te gaan met de band. De band heeft speciaal voor de Europese tour een nieuwe CD uitgebracht, 1 to U.

2. Cositivity panel

Onze lieve fijne cosplay community is niet meer wat het geweest is.
Steeds vaker komen negatieve dingen naar voren op zowel conventies als op het internet, wat vriendengroepen en fans uiteendrijft.

The Partyvengers verzorgd deze panel en hoopt op hun eigen manier iedereen bij elkaar te brengen en een positieve draai te geven aan de cosplay community (in Nederland en daarbuiten). Deze panel is op zaterdag 9 april te volgen.

3. Activiteiten op buitenterrein

Laten we hopen op mooi weer, want Tomocon heeft dit jaar zelfs activiteiten buiten het gebouw gepland staan. Je kunt onder andere gaan sumo worstelen in van die mooie pakken. Daarnaast heeft de organisatie diverse buitengames gepland staan. Duimen jullie voor mooi en vooral droog weer?

4. Doujinshi Circle Starten Workshop

Hoe start je nu precies een Doujinshi Circle en wat houdt het allemaal in? Heb je altijd al eens je eigen gemaakte tekeningen of boekjes willen verkopen op conventies?
Indoujinshi laat zien hoe je, jouw eigen doujinshi circle (Een groep die fangemaakte merchandise en meer verkoopt op conventies) start. De workshop vindt plaats op zaterdag 9 april.

5. Tomocon Superstar

Zing jij de sterren van de hemel? Bij Tomocon Superstar sta jij en je zangtalenten in het middenpunt. Maak het publiek gek en enthousiasmeer de jury! De winnaars ontvangen een prijs en eeuwige roem! Er wordt niet alleen gelet op zangtalent, maar ook op presentatie! Je kunt alleen optreden, als duo, trio, kwartet of zelfs in koor! Inschrijven voor Tomocon Superstart is mogelijk tot dinsdag 5 april, het formulier is hier te vinden.

6. SFX make-up panel

The Partyvengers houdt een panel over special effects make-up op de zondag van Tomocon. Bloedige wonden, enge lenzen en make-up die de hele dag moet blijven zitten. Alle vragen over special effects makeup worden tijdens deze panel beantwoord. The Partyvengers gaan je leren over verschillende soorten make-up, wondeffecten, kleuren en technieken zodat je straks de show steelt met jouw make-up.

7. Improviseren Workshop

De Joker geef zijn geheimen prijs! Hoe kan hij in elke situatie in zijn karakter blijven? Hoe lijkt het alsof hij altijd weet waar het gesprek heen gaat? Waarom kan ik niet wat hij doet? Het antwoord is simpel. Dat kan jij ook!
Mr J (Mr J’s Fortress of fun) geeft op Tomocon een workshop improviseren. Hierin leer je de beginselen van het improviseren. Dit is wel een doe workshop dus stil zitten en luisteren is niet van toepassing. Meedoen is een pre! Niets is fout, alles is goed. Dus schroom je niet en kom binnen! De workshop vindt plaats op zondag 10 april.

8. Jan Ken Pon TomoCup

Deze versie van Jan Ken Pon wordt speciaal georganiseerd voor de meest fanatieke deelnemers! JCES Kinjin gaat in samenwerking met Tomocon een TomoCup organiseren waarbij je jezelf van je beste kant kunt laten zien. Wij zullen verschillende uitdagingen bedenken om het toernooi spannender te maken. Tijdens de wedstrijden zal het leren kennen van nieuwe mensen een grote rol spelen. Ben jij degene die zich nu aangesproken voelt om deze uitdaging van het eeuwenoude steen-papier-schaar aan te gaan? Deze activiteit vindt plaats op zondag 10 april.

9. Optreden Jibun Jinsei

Mocht het je niet lukken om ONE OK ROCK te zien tijdens Pinkpop, dan werkt dit optreden van Jibun Jinsei misschien verzachtend. Deze band is namelijk een ONE OK ROCK/anime coverband en is al sinds 2014 actief. De band heeft al diverse malen op conventies mogen optreden en op zondag 10 april is Tomocon aan de beurt.

10. Tomocon Speedmeet

Een leuke manier om nieuwe vrienden te maken! Tijdens de Speedmeet kun je in korte tijd nieuwe mensen ontmoeten en leren kennen. In 3 minuten tijd wissel je informatie uit met diegene die bij jou aan tafel zit en leer je het een en ander over elkaar. Wanneer de tijd om is, wordt er van tafel gewisseld en zit je tegenover de volgende deelnemer. Ook bij deze persoon heb je weer 3 minuten de tijd om elkaar te leren kennen. Wanneer de tijd om is en iedereen aan de beurt is geweest heb je een hoop nieuwe mensen ontmoet. Hierna is er de mogelijkheid om in alle rust elkaar nog beter te leren kennen. Je hoeft niet niet op te geven voor de Speedmeet. Deze activiteit heeft een vrije inloop. Vanwege de verwachte drukte wordt de Speedmeet zowel zaterdag als zondag gehouden tijdens Tomocon 2016.

Zoals bekend is de zaterdag verkocht, maar is de zondag bijna uitverkocht. Kaartjes haal je momenteel voor € 12,99 per stuk. Mochten er nog kaartjes zijn aan de deur, dan kosten ze € 19,99. Er zijn ook nog een aantal cosplay arrangement tickets voor de zondag, welke je exclusief toegang geeft tot het cosplayarrangementsruimte. Deze kosten € 19,99 en is alleen online te bestellen. Ook zijn er een aantal shuttle bustickets te koop om je van het station naar de locatie en terug te brengen. Meer informatie vind je op de website van Tomocon zelf.

Bron: Tomocon

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?