Cherry Blossom Festival 2016 deels voor publiek geopend

Amsterdam inbusiness organiseert op zaterdag 9 april voor de Japanse gemeenschap het Cherry Blossom Festival, de jaarlijkse viering van de lente in het Bloesempark van het Amsterdamse Bos. Voor het eerst is het festival voor een deel geopend voor publiek!

Japanese Cherry Blossoms - ljweb @ sxc.hu

De kersenbomen in het prachtige Bloesempark in het Amsterdamse Bos staan in het voorjaar in bloei. Jaarlijks vindt er in maart of april het Cherry Blossom Festival plaats. Dit jaar is dat op zaterdag 9 april, hopelijk zijn de kersenbomen dan in volle bloei.

Het festival heeft deels een besloten karakter (voor genodigden) maar zal later opengesteld worden voor publiek. Het publiek is welkom vanaf 15:00 uur. Met slecht weer wordt het door de organisatie afgeraden om naar het festival te komen, vanwege de beperkte capaciteit in de tent. Met mooi weer zal het evenement zich grotendeels buiten afspelen.

Japanse hapjes en drankjes kunnen met cashgeld verkregen worden middels consumptiebonnen, te kopen op het festival.

Amsterdam inbusiness organiseert jaarlijks het Kersenbloesemfestival voor de Japanse gemeenschap als dank voor de schenking van de kersenbomen. Het Kersenbloesemfestival is een manier om uiting te geven aan de gastvrijheid en de banden met Japan te verstevigen.

Bron: Amsterdamse Bos

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?