Final Symphony naar Het Concertgebouw in Amsterdam

Het is zover, na London, Tokyo en Stockholm komt Final Symphony nu naar Amsterdam. De muziek uit game Final Fantasy zal op zaterdag 7 mei 2016 gebracht worden door het Nederlands Philharmonisch Orkest onder leiding van dirigent Eckehard Stier. Het gaat meer bepaald om de muziek uit Final Fantasy VI, VII en X van Japanse componist Nobuo Uematsu.

finalsymphony

De première van deze concertreeks was reeds in mei 2013 en dit met het London Symphony Orchestra. De muziek uit de games zoals hierboven genoemd ward speciaal gearrangeerd voor een groot symfonieorkest door mede-componist Masahi Hamazu, Jonne Vatonen en Roger Wanamo. Uiteraard onder het toezieind oog van Nobuo Uematsu. De Duitse producent Thomas Böcker kwam met dit idee, dat ondertussen de hele wereld rondgaat en gespeeld wordt door ijzersterke philharmonische orkesten.

De muziek is erg geliefd, de orkesten zijn erg gegeerd en zo werd in 2015 onder leiding van Eckenhard Stier de muziek van Final Symphony opgenomen in de beroemde Abbey Road Studios in Londen. Dit bracht een uitgave voort die in verschillende landen hoge bomen scheerde in de klassieke toplijsten.

De serie games is ontwikkeld door de ons wel bekende Japanse fabrikant Square Enix. Een blik in het verleden leert ons dat Final Fantasy al een hele poos meedraait. De eerste game verscheen al in 1987 en werd gemaakt voor de nintendo spelcomputer. De meest recente game, Final Fantasy XV (voor PS4 en Xbox One) zal eind september op de markt komen. Alle games in deze serie samen gingen er al ruim 100 miljoen exemplaren over de toonbank.

Eén van de hoogtepunten uit deze gameserie was ongetwijfeld Final Fantasy VII (1997). De game kan revolutionair genoemd worden, vooral als we het hebben over de gevechten en acties. Deze waren namelijk voor het eerst in de geschiedenis van de games realtime en 3D. Een remake van deze revolutionaire episode in de gameserie werd al in juni 2015 aangekondigd op de E3-gamebeurs in Los Angeles. Heel wat fans kijken hier sindsdien enorm naar uit en er word dan ook al druk over gepraat op verschillende fora. In december konden we de allereerste trailer hiervan bewonderen en er raakte ook bekend dat de remake in meerdere delen zal worden uitgebracht.

Over de maker van de muziek voor deze games kunnen we ook zeggen dat hij één van de belangrijkste componisten is in de gamewereld. Maar de composities voor de spellen zorgde er ook voor dat hij daarbuiten serieus wordt genomen.  De Grammy’s kregen aandacht voor gamemuziek, grote namen uit de muziekwereld deden een uitstapje naar de gamewereld… En ook worden steeds meer gamesoundtracks ook los van de game uitgebracht.

Voor het concert Final Symphony kan je terecht op 7 mei 2016 in Het Concertgebouw in Amsterdam. Prijzen vanaf € 15,00. Wil je er nog graag bijzijn, dan is snel zijn de boodschap. Het concert is bijna uitverkocht.

Bron: Nederlands Philharmonisch Orkest

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?