Japan Open Café met spreker Anoek de Groot

De Leidse Alumni Kai “Van hier tot Tokyo” organiseert in samenwerking met de Nederlands-Japanse Vereniging (NJV) het tweemaandelijkse Japan Open Café. De volgende editie valt op woensdag 20 april en tijdens deze Japan Open Café zal auteur en fotograaf Anoek de Groot aanwezig zijn.

japanopencafe

Ze publiceerde recent haar debuut ‘NACHTWILD‘ bij uitgeverij Elmar. Ze studeerde af als kunstenares in grafiek aan de Koninklijke Kunstacademie in Den Haag. Na een aantal jaren vertrok ze naar Japan om er te dansen in nachtclubs. Wat ze niet wist is dat ze acht jaar zou wegblijven. Het begin van een nomadenbestaan. De twee jaar intensief nachtleven in Japan hebben geleid tot het boek ‘NACHTWILD’ naar aanleiding van dagboeken, foto’s en video opnamen die ze op zolder vond. Over deze innerlijke reis om ‘thuis te komen’, deed ze vijf jaar.

Op het Japan Open Café wordt Anoek geïnterviewd door Arjan Peters, literatuurcriticus en redacteur van de Volkskrant, over dit boek dat een inkijk geeft in een relatief onbekend onderdeel van de Japanse samenleving. Na het interview overhandigt Anoek de Groot een eerste exemplaar van de tweede druk aan de voorzitter van de Nederland-Japan Vereniging, Egbert Jacobs (oud-ambassadeur van NL in Japan).

Het interview vindt plaats om ongeveer 18.30/18.45 uur. Voor en na het interview is er natuurlijk volop gelegenheid om te netwerken en kennis te maken met de andere Japan Open Café bezoekers. Ook is er de mogelijkheid om het boek op deze avond te kopen. Het Japan Open Café is gratis toegankelijk en vindt plaats van 18.00 tot 20.00 uur in Bar Restaurant Pavlov in Den Haag.

Het Japan Open Café heet iedereen met een interesse in Japan welkom! Het doel is om op informele wijze een platform te creëren voor mensen die zakelijk of uit interesse met Japan bezig zijn, in wat voor vorm dan ook. De organisatie wil de mogelijkheid bieden om connecties op te doen, kennis te delen en ideeën te bespreken met mensen uit verschillende sectoren en uiteenlopende achtergronden.

Bron: Japan Open Café

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?