Japanmuseum SieboldHuis organiseert Japanmarkt op 1e pinksterdag

Op zondag 15 mei van 12.00 tot 17.00 uur organiseert Japanmuseum SieboldHuis voor de negende keer de Japanmarkt op het Rapenburg in Leiden. Dit wordt traditiegetrouw gevierd om het bezoek van de Keizer in 2000 aan Japanmuseum SieboldHuis en het Rapenburg te herdenken.

japanmarkt2015

Bezoek meer dan 400 meter markt met een breed aanbod van Japanse culturele en culinaire waren. Laat je meevoeren door de schoonheid van de rijke Japanse cultuur en maak kennis met alle facetten die deze te bieden heeft. Loop langs prachtige prenten, kimono’s, bonsai-boompjes en vele andere typisch Japanse producten. Proef sushi en sake of ontdek meer over de moderne Japanse popcultuur.

In aanwezigheid van de Japanse ambassadeur Hiroshi Inomata en burgemeester Henri Lenferink wordt om 12.00 uur de markt officieel geopend door Kris Schiermeier, directeur van Japanmuseum SieboldHuis.

In het museum om 13:00, 14:00, 15:00 en 16:00 uur is het mogelijk om deel te nemen aan een speed-rondleiding. In 30 minuten ontdek je de hoogtepunten van het museum en krijg je inzicht in het leven en werk van Siebold in Japan. Bekijk ook de tijdelijke tentoonstelling ‘Binnenstebuiten. Kimono’s van Mieke de Waal’ en ontdek het verhaal achter de vijftien soft sculptures. Voorkom lange wachtrijen bij het museum en koop je toegangsbewijs vooraf. E-tickets zijn te koop via de website.

In Rijksmuseum van Oudheden zijn er tussen 12:00 tot 17:00 uur vechtsportdemonstraties. Verschillende vechtsportverenigingen laten hier hun krachten zien. Voor de energieke Japanse festivaldansen kun je terecht in de Hortus botanicus. Raiden Yosakoi geeft hier feestelijke optredens. Meer informatie over het programma van de Japanmarkt is te vinden op de website van Japanmuseum SieboldHuis.

Bron: Japanmuseum SieboldHuis

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?