Cosplay for Life: Cosplay voor het hele jaar

Geld inzamelen voor het goede doel door het gebruik van cosplay. In Nederland kennen we Cosplay in Actie. Kort geleden is er in België ook een goede doelen actie gestart onder de naam Cosplay for Life. De naam lijkt op Music for Life welke een evenement is gehouden door Studio Brussel. Tijdens deze week wordt iedereen aangemoedigd om iets te doen voor het goede doel en dat je een goede tijd hebt terwijl je dit doet. De kick-off is in september en je registreert je project. Dit kan zo simpel zijn als je spaarpot legen tot aan het organiseren van het verkopen van zelfgemaakte wafels. Of misschien iets ingewikkelders.

cosplayforlife_logo

Cosplay for Life is een project die door middel van cosplay geld wil inzamelen voor het goede doel. En dit wil het team doen door middel van het maken van een cosplay kalender! In deze kalender zullen niet alleen Belgische cosplayers te zien zijn, maar cosplayers van de gehele wereld. Dit betekent dat de kalender internationaal zal gaan. De kalender zal verkocht worden in Cosplay Shop Select Style in Brugge, maar deze heeft ook een online winkel die internationaal verstuurd. Daarnaast zal de kalender verkocht worden tijdens de herfsteditie van F.A.C.T.S., welke voor België de grootste conventie is.

De organisatrice van het Cosplay for Life team, Angelique, is al sinds december bezig met het organiseren van een eigen actie. “Het lijkt misschien vroeg, maar er kruipt ontzettend veel voorbereiding in. Een cosplay kalender is een tof idee, maar er komt wat meer bij kijken dan wat willekeurige plaatjes printen. Ik heb cosplayers nodig vanuit allerlei landen, en natuurlijk ook toestemming van fotografen om de foto’s te gebruiken. En uiteindelijk is een goede voorbereiding de fundering van elk project, als je je niet voorbereid op het maken van je cosplay zal ook deze vaak in het water storten. Hierbij is het niet veel anders.” Daarbij vindt ze het belangrijk dat mensen haar steunen hierin, het project moet bekend worden om hierdoor ook de cosplay kalender te kunnen verkopen. Maar nu is ze bezig met het zoeken van lokale drukkerijen en enkele in het buitenland om te zien wat de opties zijn. “Drukken is helaas niet gratis.”

Ik vroeg Angelique welke cosplayers ze dolgraag zou terug willen zien in de kalender: “Er zijn cosplayers die ik heel erg bewonder voor wat ze doen, voor de fantastische dingen die ze maken of gewoon omdat ze erg respectvol en vriendelijk zijn. Ben daarom nog vrolijker dat ik kan zeggen dat er al heel wat mensen nu meewerken en dat al meer dan de helft van de kalender ingepland is. Wie ik er nog graag zou inzien is Yaya Han (USA) of Arlek (Frankrijk).”

De eerste cosplayers zijn inmiddels bekend gemaakt, waaronder Nomes uit het Verenigd Koninkrijk, Minney uit het Verenigd Koninkrijk en Idromy uit België. Wat Cosplay for Life ook bekend heeft gemaakt is dat Shappu uit Polen gaat meewerken aan het project, volgens Angelique was dat één van de cosplayers die ze graag wilde zien in de kalender. In ieder geval is die missie geslaagd!

Iemand die een cosplay kalender wil maken heeft natuurlijk iets met cosplayen. Angelique cosplayt zelf negen jaar. Het begon als iets kleins wat ze één keer per jaar deed en groeide uit tot een grote passie. Ze werkt graag met haar handen en is creatief, dat uit ze zich onder andere met schilderen. Een andere reden is dat ze graag in de huid van een ander mens of monster kruipt.

Studio Brussel is volledig op de hoogte van deze actie en is volgens Cosplay for Life helemaal enthousiast! Momenteel is nog niet bekend voor welk goede doel de kalender verkocht gaat worden, maar iederen die meehelpt – cosplayers en organisaties – heeft een stem in de keuze. In september zal ongeveer duidelijk worden voor welke goede doel er gekozen wordt.

Hou het project in de gaten via de Facebook pagina.

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?