Nihon no Hanga lenteopening 2016: Never shown, newly found

nnh-nsnf2016Vanaf 6 mei is de tentoonstelling Never shown, newly found te zien. In deze tentoonstelling heeft Nihon no Hanga geprobeerd om verborgen en in sommige gevallen vergeten schatten uit de Nihon no Hanga collectie naar voren te brengen. Ze waren niet geselecteerd voor de tentoonstellingen in de Fondation Baur in Genève of het Rijksmuseum deze zomer.

Een leuke kans om prenten te zien die sinds de opening van Nihon no Hanga in 2009 nooit een kans hebben gehad om gezien te worden. Een groot aantal van deze prenten zijn vrij zeldzaam en vaak nooit verschenen in tentoonstellingcatalogi en naslagwerken. Een aantal werken zijn nieuwe aanwinsten voor het museum.

Nihon no Hanga zal dertig minder bekende prenten laten zien van de baanbrekende serie ‘One Hundred Views of New Tokyo’. De collectie bevat ook een selectie van voorbereidende tekeningen vaoor de bekende reeks van tien naakten door Ishikawa Toraji. Onlangs kreeg het museum een schenking bestaande uit een set van keyblock impressies van dezelfde serie, waaronder een ontwerp welke het nooit gemaakt heeft tot een volledig in kleur houtsnededruk.

Never shown, newly found kan bezocht worden op elke vrijdag, zaterdag en zondag in mei (met uitzondering van zondag 1 mei) vanaf 12.00 tot 16.00 uur. Om de tentoonstelling te bezoeken heb je geen reservering nodig. Maar mocht je interesse hebben in een rondleiding in het Nederlands, dan moet je je registreren. De rondleiding is gratis en wordt elke vrijdag in mei om 14.00 uur gegeven. Registreren kan via deze pagina.

Bron: Nihon no Hanga

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?