20ste Kimono Fabric Design Competitie 2016

De Kimono Fabric Design Competition is een internationaal kimono designconcours waarbij nieuwe, creatieve talenten vanuit de hele wereld de kans krijgen om hun werk tentoon te stellen. De Kimono Fabric Design Competition wordt gesponsord door Japan Textile Dyeing Joint Association, gevestigd in Nishijin, Kyoto. Deze plek staat bekend om zijn productie van kimono’s. De Kimono Fabric Design Competition wordt elk jaar in Europa georganiseerd.

fabricdesigncompetition2016

Vorig jaar werd het concours in Frankrijk gehouden. Veel studenten en professionele designers deden mee. Eén van de prijzen die te winnen waren, hield in dat winnende kimono ontwerpen door lokale ambachtslieden in Kyoto werden uitgewerkt tot een echte kimono. Deze kimono’s zijn vervolgens tentoongesteld in Parijs.

In 2016 zal het concours niet alleen in Frankrijk, maar ook in Duitsland en Nederland worden gehouden! Japan Cultural Exchange ondersteunt de Kimono Fabric Design Competition en organiseert in november 2016 de expositie in Amsterdam.

Wil je meedoen met deze competitie?

Hoe tof is het als jouw kimono-ontwerp uiteindelijk gemaakt worden door de beste vakmensen die de fijnste zijde kleuren en uiteindelijk tentoongesteld gaat worden in Japan en Europa.

Maak een kimono patroon op A4 grootte en vertel hoe je op dit ontwerp bent gekomen. Tekeningen, illustraties en foto’s worden geaccepteerd. Je ontwerp moet in kleur zijn, het mag ook gedeeltelijk in kleur zijn. Je kunt het opsturen via e-mail of de post, dit moet inclusief een ingevulde registratieformulier zijn.

Let erop dat je ontwerp niet inbreuk mag maken op auteursrecht, anders zal inzending niet meer meedoen.

Elke deelnemer mag tot drie verschillende ontwerpen insturen. Het winnende ontwerp gaat uiteindelijk gemaakt worden op zijde voor tassen, paraplu’s en dergelijke. Goed om te weten dat de ontwerpen niet worden teruggestuurd en dat de ontwerpen niet zijn gebruikt voor andere wedstrijden.

De aanmeldingperiode loopt van 10 mei tot en met 20 juni 2016. De aankondiging van de selectie zal eind augustus 2016 zijn. De expositie in Amsterdam is van 16 tot 19 november 2016.

Bron: Japan Cultural Exchange

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?