Nederlandse première van Time’s Journey Through a Room tijdens SPRING Festival

Van donderdag 19 tot en met zaterdag 28 mei zal er in Utrecht het SPRING Festival plaatsvinden: 10 dagen lang mag je dans, theater en meer verwachten op diverse locaties in Utrecht. Het is dit jaar de vierde editie van het performing arts festival.

spring-2016d-digitaal2

SPRING is niet alleen gericht op het binnenland, maar ook op het buitenland. Makers komen uit Angola, België, Duitsland, Estland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Hongarije, Israël, Oostenrijk, Zwitserland en Japan. En dat laatste is weer interessant voor AVO Blog!

Op maandag 23 en dinsdag 24 mei is de Nederlandse première te zien van Time’s Journey Through a Room van maker Toshiki Okada / chelfitsch. Time’s Journey Through a Room is een indringend portret van het huidige Japan door de belangrijkste Japanse theatermaker van dit moment. Regisseur en choreograaf Toshiki Okada heeft een unieke stijl waarin tekst, beweging en beeld in elkaar overvloeien. Met een haast microscopisch oog voor detail vestigt hij de aandacht op innerlijke en uiterlijke bewegingen van de personages op het podium. Time’s Journey Through a Room legt de Japanse samenleving bloot: een samenleving die op heel veel manieren verscheurd is geraakt na de grote aardbeving, de daarop volgende tsunami en nucleaire ramp in 2011. Een voorstelling over hoop, wanhoop en de hoop opgeven.
De locatie voor deze voorstelling is Theater de Kikker. Reguliere kaartjes voor deze voorstelling kosten €15,00 per stuk. Heb je een pas waarmee je korting krijgt (CJP, student, U-pas of ben je onder de 18) dan kosten de kaartjes €10,00 per stuk.

header_cheltfitsh

Meer te weten komen over de voorstelling en de maker? SPRING heeft de maker Toshiki Okada geïnterviewd, dit is te lezen op de website (in het Engels).

Deze voorstelling kan trouwens ook te zien zijn onder het mom van Double Bill, waarbij je bovenstaande voorstelling en de voorstelling Ash and Money van Theatre NO99 uit Estland kan zien op maandag 23 mei. Je maakt hiermee kennis met twee diverse optredens op één avond voor een leuk prijsje. Want je betaalt voor een regulier kaartje voor Double Bill #4 Unified Estonia + Ruptured Japan €15,00 en met korting €12,50.

Een andere Double Bill is #5 Lose Your Body + Find Your Soul waarbij de Italiaans/Belgische voorstelling Last Seen Standing Between Brackets te zien is met de voorstelling van Toshiki Okada op dinsdag 24 mei. Reguliere kaartjes kosten €25,00 en met korting €15,00.

Verder zijn er dit jaar veel voorstellingen te zien die in Nederland zijn gemaakt. Vele van deze voorstellingen die tijdens het SPRING festival te zien zijn zijn dan ook (Nederlandse) premières. Al met al een interessant programma die hier te bekijken is, want al deze makers mixen dans met theater, beeldende kunst met technologie, muziek met politiek.

Bron: SPRING

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?