G∀LMET laat DYNAMO zien hoe je metal moet maken!

In de kelder van DYNAMO vond op woensdag 6 april de eerste editie plaats van JAPAN ATTACKS! met death metal band G∀LMET. De Eindhovense band Sisters Of Suffocation kwam het publiek opwarmen. Het publiek kon keiharde metal verwachten uit de handen van alleen maar vrouwen.

De zaal was al goed gevuld met deze voorprogramma en dat was niet zo heel gek. De band liet vanaf de eerste noten goed van zich horen. Zangeres Els maakte indruk door haar geweldige gezichtsuitdrukkingen, met haar woeste blikken leek ze het publiek gauw in haar ban te hebben. Dit werd versterkt door de goede instrumentalen van de rest van de band. Met liedjes als Fuck it, Butchering en Host of a Dead Fetus kon het publiek een goede smaak krijgen van wat deze metalband allemaal in petto heeft. Een zeer goed voorprogramma!

Setlist Sisters of Suffocation
1. Fuck it
2. Phonophobia
3. Dysplasia
4. Butchering
5. Brutal Queen
6. Tales Of A Martyr
7. Host Of A Dead Fetus
8. Boundaries
9. Skinless Flesh

Na wat technische problemen konden de meiden van G∀LMET aan de slag. Het publiek stond in spanning te wachten, konden we nu iets van BABYMETAL verwachten? Nee, totaal niet! De dames zien er misschien klein en schattig uit, maar eenmaal als zangeres Miki haar mond open doet komt er geen clean vocals uit, maar stevige grunts. Voor diegene die het niet hadden verwacht was dit toch een verrassend effect. Met hier en daar wat dansjes, doet het je misschien een beetje denken aan BABYMETAL, maar een verschil tussen deze twee bands is dan toch wel dat G∀LMET de instrumenten zelf tot zich nemen en geen backing band hebben. Niets ten nadele van BABYMETAL! Het optreden van G∀LMET leek voor het gevoel korter en aan de setlist te zien waren er toch – netals Sisters Of Suffocation – negen nummers ten gehore gebracht, de meiden hebben goed van zich laten horen en het publiek flink uit hun dak laten gaan.

Setlist G∀LMET

1. Last Words
2. Spirit of Fire
-mc-
3. The Metter’s Anthem
4. Dreamer
5. Fangs of Slaves
-mc-
6. What’s Mine?
7. Sounds Of Your Life
-mc
8. Promise
9. 記憶喪失 (Kioku Soshitu)

Al met al een zeer geslaagde avond en ook nog op tijd klaar, zodat iedereen die buiten Eindhoven woont heel gemakkelijk de trein naar huis kan pakken. Dit jaar mogen we meer concerten verwachten met het stempeltje JAPAN ATTACKS! Het volgende concert in 24 mei met BRIDEAR.

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?