NIA geeft energiek concert op TomoCon 2016

Op zaterdag 9 en zondag 10 april 2016 vond Tomocon plaats, een 2 dagen lang durend evenement vol cosplay en anime. Maar wat is een conventie zonder muziek? Daarom kwam de visual kei beïnvloede band NIA (New Improve Ansia) langs op Tomocon op zaterdag 9 april.

Fotografie: Miyako Studio
Fotografie: Miyako Studio

NIA onstond in 2007 onder de naam AUNCIA en zat toen onder label Red List Entertainment. Na een pauze kwam de band terug als ansia in 2013 en uiteindelijk als NIA (New Improve Ansia) in november 2015. NIA is een mix van J-rock, metalcore, industrial en nu-metal en zorgen op deze manier voor erg gevarieerde muziek.

Er stond veel publiek bij het podium toen het concert begon. Met een luid applaus werd NIA op het podium ontvangen waarna ze na een intro aan de eerste paar nummers begonnen. Zanger Tatsuki stond te stralen op het podium en met een grote glimlach op zijn gezicht had hij veel interactie in met het publiek. Gitarist Jin en bassist Kouhei wisselden vaak genoeg van plek wat erg leuk was voor de toeschouwers, zo waren ze beiden goed te zien in de spotlights van beide kanten van het podium. Ook drummer Hikari leek het goed naar zijn zin te hebben en maakte er een show van door af en toe kleine trucjes te doen met zijn drumstokken.

Na een aantal nummers begon Tatsuki te praten en gaf hij een korte introductie van iedereen. Met wat gelach en grapjes tussendoor wekte hij nog meer enthousiasme op bij het publiek die vervolgens compleet uit zijn dak ging toen het volgende nummer werd ingezet.

Wat erg leuk was van NIA was dat er bij een heleboel van hun nummers veel interactie was met het publiek. Zo moest met bij het ene nummer mee headbangen en springen en bij het andere nummer zat er een compleet dansje bij die geschikt was om ook mee te doen in het publiek, kortom, het publiek was goed vermaakt.

Na nog wat nummers besloten de bandleden selfies te gaan maken met het publiek wat iedereen natuurlijk ontzettend leuk vond, echter was vocalist Tatsuki even teleurgesteld toen hij zijn mobiel niet op het podium kon vinden. Al gauw werd er met een camera een groepsfoto gemaakt van NIA en het publiek als vervanging.

Na het concert was er nog een gelegenheid om polaroid foto’s (cheki) te maken met de bandleden en om merchandise te kopen en te laten signeren bij de signeer sessie. Als afsluiter van de avond was het nog erg leuk om te zien dat de heren van NIA kort hebben gedanst op de vette beats van Deshima Sounds.

NIA is een heerlijk energieke band met een goede vibe en maakt je zeker aan het dansen. De energie die deze mannen afgeven is gewoonweg aanstootgevend en dat was ook goed te zien aan het publiek want iedereen leek het naar zijn zin te hebben gehad. NIA noemt hun concept ”Laugh and Rough” en dit klopte ook compleet. Er werd veel gelachen tijdens het concert en er waren duidelijk ruigere nummers tussen. NIA was een absolute knaller van de avond en een perfecte afsluiting van de dag met Deshima Sounds op het einde van een dagje Tomocon.

Fotografie: Miyako Studio

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?