CD Review: SVGV – LIFE

Dinsdag 3 mei was de release datum voor SVGV’S eerste album “LIFE”. SVGV deelde teaser tracks van het album op hun facebookpage met direct resultaat. Fans reageerde erg positief en enthousiast, die gaven reacties als “We want more” en “Your music gets me through the rough days” te vinden.

SVGV-LIFE

Tracklist:
01. MOUNTAIN
02. RUN
03. TOGETHER
04. BEST OF MY LIFE
05. LIFE GOES ON
06. DRAGON
07. DO LIKE THAT
08. LIFE IS
09. CLAP YOUR HANDS
10. LET’S PARTY
11. LET GO

Na het album één keer te hebben beluisterd zou ik zeggen dat het niet alleen voor de “rough days” geschikt is. De manier waarop de nummers gemixt zijn zorgt voor een perfecte summer vibe. Dus of je nou hard aan het studeren bent of gewoon lekker op het strand ligt, “LIFE” is het album dat je afspeelt op je mp3! En dit is waarom:

Het album gaat van start met “MOUNTAIN”. Een vrolijke beat gepaard met inspirerende lyrics gezongen door Ramy introduceren de summer vibe die bijna in elk nummer van het album terug te vinden is. Verlenging van woorden en ‘adem/hijg’ geluiden geven een twist die vertrouwd voelt. De stijl heeft wat weg van bekende Engelstalige summer hits en is heerlijk om op te dansen.

Bij “RUN” is de rush weer te voelen maar door een twist van dubstep heeft het nummer een net wat kalmere vibe dan de original mix. “TOGETHER”, “BEST OF MY LIFE” en “LIFE GOES ON” geven allemaal een soort gelijk gevoel. “I am happy, I feel good, I need to dance.” De vrolijke tunes en pakkende lyrics zorgen voor een prettig gevoel en zijn een dansje waard!

De traditionele instrumenten zijn weer terug in “DRAGON”. Over het algemeen vind ik deze versie even goed als de original mix, op één puntje na. Als je “DRAGON” vaker hebt geluisterd en je de lyrics van het nummer een beetje kent, dan is deze verandering je zeker niet ontgaan: “Let me see you f***ing drop”?! Waarom Rio de quote van “Bring the motherf***ing noise” vervangen heeft is mij een raadsel. Ondanks de tijdelijk verwarring past het nog steeds goed in het nummer.

De style van SVGV krijgt een redelijk onbekende twist zodra je bij het nummer “DO LIKE THAT” komt. Ik kan het nummer alleen maar omschrijven als “SUPER HYPE”. Voice changes, rap en een SUPER snelle dubstep beat maken dit nummer ontzettend druk. Een gelijke soort drukte is ook te vinden bij “CLAP YOUR HANDS” en “LE’TS PARTY”. De nummers zijn iets rustiger maar zeker niet saai!

Bij “LIFE IS” en “LET GO” neemt de drukte af. “LIFE IS” is zo ver ik eruit op kan maken een origineel liedje waarvan geen enkel onderdeel gemixt is. Het is een erg kalm nummer en brengt de rust terug in het album. “LET GO” is tamelijk rustig maar heeft wel een gemixt onderdeel en krachtige uithalen van Rami die het een goed dance nummer maken.

Algemene indruk

Het album “LIFE” is erg vrolijk en positief. Vergeleken met andere releases bevat dit album minder traditionele instrumenten en juist meer rap, dubstep en andere electronische geluiden/stem veranderingen. De nummers zijn bijna allemaal geschikt als discotheek muziek en geven, zoals eerder vermeld, een zomerse vibe. Persoonlijk vind ik dat de stijl van SVGV langzaam een andere kant op gaat. Of dit een positieve of negatieve verandering is, is afhankelijk van eigen voorkeuren.

Cijfer: 70 van de 100

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?