Anime Review: Gekkan Shoujo Nozaki-kun (Monthly Girls’ Nozaki-kun)

This post is also available in: English

Het begint met ’n schoolmeisje genaamd Sakura Chiyo, die stiekem verliefd is op Umetarou Nozaki. Ze vertelt hem dat ze een fan van hem is, ook al bedoelt ze dat eigenlijk anders. Hij vergist haar voor een echte fan, waardoor hij haar een handtekening geeft, maar dan zegt ze dat ze voor altijd bij hem wil blijven. Hij nodigt haar uit om met hem naar zijn huis te gaan en laat haar helpen met een paar manga tekeningen. Chiyo ontdekt dat Nozaki eigenlijk een beroemde Shoujo Manga artiest is, Sakiko Yumeno. Zij accepteert dan dat ze een van zijn assistentes wordt, om dichterbij hem te komen. Terwijl ze aan zijn manga werken ontmoet ze de mensen die dienen als zijn inspiraties en andere assistentes bij de manga.

gekkanshoujo-nozakikun

De hoofdpersoon Sakura Chiyo maakt zich veel te druk om allerlei dingen, wat ook wel eens een beetje irritant kan zijn. Ze denkt ook veel te snel dat iets romantisch bedoelt is, waardoor ze snel teleurgesteld wordt. Er is soms iets teveel comedy waardoor het romantische gedeelte soms overschaduwd wordt. Daarom had ik graag meer romance in het verhaal willen zien.

De tekenstijl is zeer mooi en kleurrijk, de karakters zijn ook zeer leuk uitgebeeld. De opening is mijn persoonlijke favoriet in vergelijking met anderen. Hij is zo vrolijk en gezellig, met ook nog eens een lekker gitaarspel er door heen. Aangezien ik de sub-versie heb gekeken, de originele Japanse versie, vond ik de stemmen zeer bij de karakters passen. Voor de liefhebbers van dub-versies: er is een Engelstalige dub uit van deze anime.

Sakura Chiyo mag, naar mijn mening, wat minder over emotioneel zijn. Er was naar mijn mening een overdaad aan comedy te vinden, dit had beter in balans gebracht kunnen worden door meer romantiek naar voren te brengen. Het openingslied (Kimi Janakya Dame Mitai (君じゃなきゃダメみたい)) is fantastisch gemaakt: het gitaarspel is lekker vrolijk en de stem van Masayoshi Ooishi maakt het alleen maar perfect. Daarnaast leuk om te weten dat de manga momenteel nog lopende is, maar is er nog geen bericht of de anime in de toekomst verder zal gaan.

Studio: Doga Kobo
Start uitzending: 7 Juli 2014
Aantal afleveringen: 12

Cijfer: 85/100

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?