Anime Review: Nijiiro Days (Rainbow Days)

This post is also available in: English

Nijiiro Days (Rainbow Days) begon als de winter anime van 2016 en liep voor 24 afleveringen lang door tot de zomer. Elke aflevering duurt niet langer dan 15 minuten, wat in principe niet erg lang is. De vraag van deze review is dan ook: is dat lang zat om een kijker geboeid te houden en een goede verhaallijn neer te zetten?

nijiirodays-keyvisual1

De serie gaat over Natsuki, Tomoya, Keiichi, en Tsuyoshi. Een dromer, een playboy, een sadist en een otaku. Deze personages moeten het verhaal al leuk maken door de diversiteit. Nijiiro Days gaat over de vriendschap en de avonturen (en mislukkelingen ervan) van dit viertal en dan voornamelijk in de liefde.

Voor diegene die de tienerperiode voorbij is, kunnen dit soort avonturen veel herkenning opleveren. Die verliefdheid van een jonge puber die probeert contact te maken met dat ene meisje die hij tegenkwam tijdens kerst, ze gaf hem zakdoekjes terwijl hij zat te sippen over het feit dat hij net gedumpt was. En hij heeft zelf vrienden die allemaal op hun eigen manier omgaan met verliefdheid en relaties.

De jongens lijken elkaar te steunen in hun tocht naar een relatie. Uiteindelijk komen de meiden in het verhaal ook naar elkaar toe, waardoor er twee vriendengroepen ontstaan. Deze groepen gaan ook weleens samen op stap, dat zal voornamelijk ook komen door het enige stelletje in de serie: Tsuyoshi en Yukiko. Een otaku en een cosplayer.

nijiirodays-keyvisual2

Er zit spanning in het verhaal; want wanneer gaat Natsuki bekennen tegenover het meisje, Anna, dat hij haar leuk vindt? Ondertussen maken zijn zijn vrienden ook diverse avonturen mee en dan komt naar voren wat voor soort jongens het zijn. Keiichi houdt zachtjes gezegd wel van een zweep en lijkt daar best wel open over, al kunnen niet alle meiden dat waarderen. Tomoya staat bekend als een playboy en heeft wel wat vriendinnetjes gehad, maar lijkt opeens zijn focus te hebben op de vriendin van Anna, Mari. Ze weet soms best wel bitchy te reageren en is liever in de buurt van Anna, waar ze helemaal gek van is, maar daar deinst Tomoya niet van terug. Naast het feit dat hij Mari wel erg schattig vindt met haar niet-vriendelijke opmerkingen; heeft hij een zorg erbij sinds zijn zusje Nozomi kennis heeft gemaakt met zijn vriend Keiichi, na een toevallige ontmoeting op het strand.

Al met al genoeg verhaallijnen en dat allemaal gestopt in 24 afleveringen van nog geen 15 minuten lang! Het verhaal liep niet te snel, had vele cliffhangers en heeft als einde nog steeds het idee dat dit verhaal nog lang niet klaar is. Er moet een vervolg komen, gezien de verhalen van alle karakters nog niet volledig verteld lijken te zijn! Wat wel jammer is, is dat er door de korte duur van de afleveringen weinig mogelijkheden zijn om wat meer diepgang in de karakters te krijgen, maar het is wel zo dat dat niet helemaal nodig is als je weet dat comedy (en dus de lach) de overhand heeft.

De manga loopt al sinds 2012, na het aflopen van de anime is de hoop gevestigd op een vervolg na dit verhaal, welke vele schattige en grappige hoogtepunten heeft. De serie is vooral geslaagd door de humor, welke zorgde voor glimlachen tot bulderend gelach. Voor diegene die even de treurigheid van de dag wil ontvluchten is dit een prima afleidingsmiddel!

Studio: Production Reed
Start uitzending: 10 Januari 2016 (afgelopen)
Aantal afleveringen: 24

Score: 80/100

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?