10 dingen die je niet mag missen op Abunai! 2016

Het is nog een week wachten en dan gaat de 2016-editie van Abunai! van start. Thema van dit jaar is Beyond The Stars. Tijd voor een lijstje van 10 dingen die je niet mag missen tijdens de conventie in NH Koningshof in Veldhoven! 

1. Abunai! 2016: Beyond the Stars (The Movie)

Elk jaar bij de openingsceremonie is er het filmpje te zien die de crew van Abunai! maakt in het thema. Waar zal het nu over gaan? Welke avonturen zullen er beleefd worden? 33A Collective in samenwerking met Abunai! heeft de film gemaakt en het is te zien op vrijdag (opening) om 16.00 uur of op zondag (eind) om 17.00 uur. Er is een filmposter gemaakt om de bezoekers op te warmen en natuurlijk niet te missen de trailer (vergeet niet te scrollen)!

abunai2016-movie

2. Camping Cosplay Meet presents: Escape Abunai!

Op Abunai! 2016 zal er een uniek evenement plaatsvinden, namelijk de Escape Room. Jij en 5 vrienden hebben 45 minuten de tijd om te ontsnappen en uit te zoeken wat de wetenschapper wilde vertellen. Maar er is niet veel tijd, want als de tijd op is kom je in de problemen. Meer over het evenement is te vinden op deze pagina. De Escape Room is geopend op vrijdag van 14.30 tot 23.30 uur, zaterdag van 09.00 tot 00.00 uur en zondag van 09.00 tot 16.00 uur. Je kunt in de Escape Room ook een andere puzzel doen en kansmaken op een Camping Cosplay Meet week ticket.

3. Disco: Abunai! Beats en Deshima Sounds

Abunai! Beats is een concept dat de gasten van Abunai! laat kiezen welke genre van muziek er wordt afgespeeld in de komende 30 minuten. Door middel van een website kun je de volgende genre kiezen en mocht het net niet jouw smaak zijn, dan weet je dat je maar 30 minuten hoeft te wachten tot de volgende set liedjes. De genres zijn nog geheim, maar er zullen wat Japanse, Koreaanse en andere Aziatische genres zijn. Abunai! Beats is op vrijdagavond vanaf 23.00 tot 03.00 uur. Op de zaterdag vanaf 23.00 uur is de welbekende Deshima Sounds. Thema voor deze editie is Space Station. Tot in de vroege uurtjes (03.00 uur) kun je lekker uit je dak gaan op Japanse clubbing muziek, zoals wij dat gewend zijn van de DJ’s van Deshima Sounds.

4. Concert: AiRI en Loverin Tamburin

Misschien niet een hele verrassing, gezien vorig jaar ook twee muzikale acts optraden, maar voor sommigen toch erg leuk om te weten dat er twee acts zijn die zullen optreden op Abunai! 2016. Ze hebben allebei al een video (1, 2)  gemaakt voor de bezoekers en mocht je meer te weten komen over de artiesten, lees dan dit artikel. Het concert vindt plaats op zaterdagavond vanaf 20.00 uur. Loverin Tamburin heeft ook op de vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur een optreden. Het beloven twee interessante optredens te worden!

5. Fandubbing competitie

Een nieuw evenement op Abunai! 2016 is de fandubbing competitie, het zal op dezelfde manier als de AMV competitie gehouden worden. Mocht je nog snel willen meedoen, bekijk dan deze pagina. Mocht je willen weten welke inzendingen er zijn, ga dan naar de competitie die zal plaatsvinden op zaterdag van 16.00 tot 17.00 uur in de Parkzaal. Mocht je zoiets hebben van: “Ik wil volgend jaar meedoen!”, er is een Fandub Lecture op de vrijdagavond van 20.30 tot 21.30 uur in de Parkzaal en zondag van 14.00 tot 15.30 uur, ook in de Parkzaal.

6. Gyaru workshops door HYPER

HYPER begon als Gyaru cirkel met een groep vrienden, maar is tegenwoordig een evenemententeam. Tijdens Abunai! 2016 zal HYPER een aantal lezingen en een workshop geven, allen op de vrijdag! Interesse in hoe het precies met de make-up en haar bij gyaru? Tijdens de Make-up lezing en later Hairstyle lezing zal er gedemonstreerd worden hoe je bijvoorbeeld je wimpers op moet doen en contouren als een prof, maar ook hoe je ‘big Gyaru hair’ moet creeeren. En ook niet heel onbelangrijk bij de Gyaru zijn de nagels. Tijdens de Deco Nails workshop zul je je eigen set gedecoreerde nagels maken in Japanse stijl. De dag is zoals eerder gezegd vrijdag, de locatie is 63: crafts en de tijden zijn als volgt: Gyaru Make-up Lecture om 17.00 uur, Deco Nails Workshop om 19.00 uur en Gyaru Hair Lecture om 21.00 uur.

7. Sugar Rush Night

Na een leuke start van Abunai! 2016 is het natuurlijk wel leuk om jezelf te verblijden met Japans snoepgoed! Genoeg zul je er vinden in de dealerroom, maar Tofucute komt met een speciale snackpanel waarbij Miss Tofu en assistent Rob Japanse advertenties, Britse humor en gratis snoep de Sugar Rush Night vullen. Op vrijdagavond vanaf 20.30 uur in 55: Food Workshops. En natuurlijk is Tofucute weer in de dealerroom te vinden.

8. Japone

Bij het optreden van Japone mogen we een Japanse klassieke en moderne muziekstukken verwachten in combinatie met dans en kunst met afbeeldingen. De groep Japone heeft een show gecreeerd speciaal voor Abunai! en de show bestaat uit drie acts: Japonesque, Élégie en Mirage. Het optreden van Japone begint om 15.30 uur in de Brabantzaal.

9. Evil Otaku Quiz

De Evil Otaku Quiz is al diverse malen georganiseerd door Kinjin Events. Om de quiz spannender te maken, zijn er speciale, ‘evil’ regels toegepast. Enige tip die de organisatie mee kan geven is dat je alleen op jezelf kunt vertrouwen. Om je tegenstanders te volgen in het vullen van vakken kan gevaarlijk zijn, want je kunt niemand vertrouwen. Ben je een echte Otaku? Dan kun je het laten zien tijdens deze quiz, die op vrijdagavond vanaf 21.30 uur plaatsvindt in de Boszaal.

10. Cosplay Competities

Niet te missen tijdens de conventie: de diverse cosplay competities. Dit jaar (tijdelijk) geen Eurocos voorrondes, gezien de organisatie besloten heeft niet meer meerdere deelnemers uit 1 land te laten deelnemen. Maar wel genoeg andere cosplay competities, zoals de voorronde van Clara Cow’s Cosplay Cup en Cosplay Art Competitie die op zaterdag vanaf 13.30 in de main stage zal plaatsvinden. Maar ook de Cosplay Masquerade op vrijdag vanaf 20.00 uur op dezelfde locatie. Maar er is ook een Hallway Cosplay Competitie, waarbij je niet eens op het podium hoeft te staan om te winnen. Je kunt dan naar de jurykamer gaan om een praatje te maken met de jury, je krijgt wat vragen te horen en krijgt een waardering ter plekke.

Het was moeilijk kiezen, maar dat geeft aan dat er heel veel andere leuke activiteiten zijn tijdens Abunai! 2016. Bekijk daarom het programma voor het volledige idee. Inmiddels is de zaterdag helemaal uitverkocht, maar er zijn nog kaartjes voor de vrijdag en zondag te verkrijgen via de website.

Bron: Abunai!

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?