Tentoonstelling Japan – Von Siebold – Hydrangea in het Boomkwekerijmuseum

In 2016 is het 150 jaar geleden dat de Duitse arts Philipp Franz Balthasar von Siebold overleed. Binnen en buiten Nederland wordt daar aandacht aan besteed. Zo ook in het Boomkwekerijmuseum.

boomkwekerijmuseum16

Tot en met 1 oktober zal het museum in de ban van Japan zijn met een tentoonstelling waarin het leven van von Siebold en zijn ontdekte planten in het Japan van het begin van de negentiende eeuw centraal staan.

Von Siebold werkte tussen 1823 en 1829 als chirurgijn-major op de Nederlandse handelspost Deshima in Nagasaki, Japan. Naast zijn werk als arts verdiepte hij zich in de Japanse natuur en cultuur. Von Siebold heeft ervoor gezorgd dat het Westen werd verrijkt met honderden nieuwe plantensoorten. Zowel binnen in het museum als buiten in de museumkwekerij wordt de nadruk gelegd op het plantengeslacht hortensia zonder te kort te doen aan de overige door Von Siebold ontdekte planten. De Hydrangea macrophylla ‘Otaksa’ vernoemd naar Von Siebolds Japanse geliefde neemt een prominente plek in.

In het kader van deze tentoonstelling organiseren het Boomkwekerijmuseum en de VVV Boskoop een rondvaart langs kwekerijen waar naast hortensia’s ook andere uit Oost-Azie afkomstige planten worden gekweekt. Meer informatie is te vinden op deze pagina.

Het Boomkwekerijmuseum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur. Entree is € 5,00 voor volwassenen, € 2,50 voor kinderen van 13 tot en met 18 jaar en kinderen onder 12 mogen gratis. Heb je een museumkaart, dan mag je ook gratis naar binnen en krijg je een ansichtkaarten cadeau. Het Boomkwekerijmuseum is is te vinden aan de Reijerskoop 52-54 in Boskoop.

Bron: Het Boomkwekerijmuseum

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?