Anime Tamago brengt DVD compilatie op om wederopbouw Kumamoto te steunen

Het is 5 maanden na de aardbeving in de Kumamoto prefectuur in Kyushu, maar de herbouw is nog steeds bezig en dat kost natuurlijk heel wat geld. Om de lasten te verlichten van de Japanse regering zal Anime Tamago, een jonge animator training project – ooit stond dit bekend als Anime Mirai – een compilatie DVD uitbrengen met 5 anime shorts.

Afgezien van wat nodig is om de productiekosten terug te verdienen, zal alle winst van de DVD gebruikt worden om wederopbouw van Kumamoto te ondersteunen. De DVD, Anime Tamago Anime Mirai for Kumamoto, bevat Aki no Kanada welke plaatsvindt in Kumamoto, Kuro no Su – Chronus, Happy ComeCome, Ongaku Shōjo en Colorful Ninja Iromaki. De anime is gratis ter beschikking gesteld door de diverse studio’s – J.C.STAFF, Studio DEEN, SIGNAL.MD, SynergySP en STUDIO4℃ – zodat er zoveel mogelijk geld naar de wederopbouw van Kumamoto kan gaan. De DVD kost ¥ 2000 (Ongeveer € 17,50) en kan alvast besteld worden via Animate. De verkoop start op 30 september.

animetamago-2016

Dit is trouwens niet de enige liefdadigheid die heeft plaatsgevonden voor Kumamoto. In juni vond er een Prince of Tennis liefdadigheidsevenement plaats in Kumamoto. Ook heeft Good Smile Company ervoor gezorgd dat er geld gedoneerd wordt naar Cheerful Japan, door middel van het uitbrengen van twee figurines – Hatsune Miku: Cheerful version en Nendoroid Mikazuki Munechika: Cheerful version. Bij aankoop hiervan, gaat het geld naar de organisatie. Ook hebben organisaties direct gedoneerd, waaronder YOSHIKI met zijn YOSHIKI Foundation America en gamebedijf Level-5 (bekend van Inazuma Eleven, Professor Layton en Yōkai Watch games).

Op 16 april 2016 vonden er een serie van aardbevingen plaats in de prefectuur Kumamoto. De grootste beving vond plaats op 15 april 2016 om 01:25:06 uur lokale tijd en had een kracht van 7.0 op de Momentmagnitudeschaal. Het epicentrum van deze beving lag op een diepte van 10 kilometer onder de stad Kumamoto. Een voorschok met een magnitude van 6.2 op een diepte van 11 kilometer vond plaats op 14 april om 21:26 uur. Bij deze twee bevingen kwamen minstens 44 mensen om het leven en raakten circa 3000 mensen gewond. In de prefecturen Kumamoto en Oita richtten de bevingen veel schade aan. Veel gebouwen stortten in of vlogen in brand. Meer dan 44.000 mensen moesten vanwege de ramp worden geëvacueerd.

Bron: Anime Anime, Anime Tamago via Anime News Network

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?