10 dingen die je niet mag missen op RETRO MIA 2016

Over iets meer dan twee weken is het zo ver: RETRO MIA. Dit is al de derde editie van het kleine zusje van MADE IN ASIA en zal plaatsvinden in Namur Expo op zaterdag 1 en zondag 2 oktober. RETRO MIA staat in het teken van retro gaming en teken- en animatiefilms uit de jaren ’80 en ’90. Hoog tijd dus voor lijstje van 10 dingen die je niet mag missen tijdens deze conventie! 

retromia2016

1. De speciale gasten

Net zoals voorgaande edities heeft RETRO MIA 2016 ook deze keer een aantal speciale gasten.

Één van deze gasten is Akemi Takada, zij is een bekende illustratice, tekenares en character designer van de bekendste anime series uit de jaren ’80, waaronder Urusei Yatsura. Een aantal andere series waar zij aan meegewerkt heeft, die je misschien wel zal herkennen, zijn: Maison Ikkoku, Creamy Mami the Magic Angel, Kimagure Orange Road, Fancy Lala & Mobile Police Patlabor. Akemi Takada zal signeersessies geven, waarbij de eerste 50 personen in de rij een nummer zullen ontvangen en kans maken om één van de drie mensen te zijn die een tekening van Akemi Takada ontvangen. Alle andere personen in de rij zullen gratis één van de twee ex-libris (naar keuze) ontvangen, speciaal uitgegeven voor de beurs RETRO MIA. Je kunt je hier ook inschrijven voor een VIP master class van Akemi Takada.

Je kan Akemi Takada ontmoeten voor een signeersessie op de beurs van 10:30 tot 12:30 op zaterdag 1 en zondag 2 oktober. De VIP master class zal op zaterdag 1 oktober plaatsvinden van 14:00 tot 15:15.

Brigitte Lecordier, een Franse komediante, regisseur en zangeres die gespecialiseerd is in het dubben en vooral bekend werd door haar stem van Son Goku. Ze heeft haar stem uitgeleend aan verschillende anime personages, zoals karakters van Dragon Ball (Son Goku, Goten, Videl, C-18, Boo), Fairy Tail (Romeo, Grey, Coco), Bouba, Babar, Bouli, Oui-Oui, Wakfu en nog vele anderen. Daarnaast heeft ze ook stemmen gedubt voor series, films en videospellen zoals Skyrum, Heavy Rain en Mass Effect 2.

Je kan Brigitte Lecordier ontmoeten voor een signeersessie op de beurs van 10:30 tot 12:30 en van 14:00 tot 16:00 op zaterdag 1 en zondag 2 oktober.

Naast Brigitte Lecordier is er nog een stemacteur die zich bezig gehouden heeft met de Dragon Ball serie aanwezig, namelijk Patrick Borg. Hij is de stem van Son Goku uit Dragon Ball Z. Patrick Borg is erg actief in de dubwereld en heeft aan een aantal films (Transformers, IronMan 2), televisie series (Angel, Lost) en videogames (Broderlands 2, Assin’s Creed, Fallout 3, World of Warcraft) zijn stem geleend. Daarnaast is hij stemacteur geweest voor diverse anime, waaronder Death Note, Ranma ½ en Dragon Ball Z.

Je kan Patrick Borg ontmoeten voor een signeersessie op de beurs van 10:30 tot 12:30 en van 14:00 tot 16:00 op zaterdag 1 en zondag 2 oktober.

Vincent Ropion is ook een speciale gast, hij is de stem achter de bekende Nicky Larson. Hij staat onder andere bekend als (stem)acteur voor een aantal televisieseries (Lost, 24, Buffy the Vampire, Slayer), films (The Lord of the Rings, Gone Girl, X-men Origins) en videogames (The Witcher 2 & 3, Watch Dogs, World of Warcraft, Mass Effect). Hij is ondanks al deze indrukwekkende rollen nog steeds het bekendst om zijn uitstekende en energieke prestatie in de rol van Nicky Larson, een onvergetelijke held uit de jaren van ‘Club Dorothée’.

Je kan Vincent Ropion ontmoeten voor een signeersessie op de beurs van 10:30 tot 12:30 en van 14:00 tot 16:00 op zaterdag 1 en zondag 2 oktober.

2. Kamehameha wedstrijd

Ben jij een Dragon Ball fan die.. de stappen tot de kamehameha van begin tot eind beheerst? Durf je het aan om dat te laten zien op het podium voor een groot publiek, dan moet je zeker meedoen aan de Kamehameha wedstrijd.

Op beide dagen is er van 17:30 tot 18:00 een Kamehameha wedstrijd op het grote podium.

3. Cosplay wedstrijden

Zoals elk jaar organiseert RETRO MIA ook dit jaar, in samenwerking met Bulle Japon, een aantal cosplay wedstrijden. Er is een individuele cosplay wedstrijd die plaatsvindt op zaterdag 1 oktober van 13:00 tot 14:00 en een groepscosplay wedstrijd die plaats zal vinden op zondag 2 oktober van 13:00 tot 14:00.

Om mee te doen moet je je voor 18 September om 23:59 hier inschrijven. Bij elke inschrijving moet een foto van het karakter wat je zal cosplayen en een audiobestand geleverd worden. Er kan niet ter plaatse, op de conventie, ingeschreven worden voor de wedstrijden.

4. Karaoke

Net als vorige edities zal de derde editie van RETRO MIA je ook weer de mogelijkheid geven om de longen uit je lijf te zingen, door middel van Karaoke. Er zal mogelijkheid zijn om mee te doen met een karaoke wedstrijd, maar ook om gewoon voor de lol te zingen.

Op zaterdag 1 oktober zal er van 10:30 tot 11:00 en van 17:00 tot 18:00 tijd zijn om lekker te zingen. Van 15:30 tot 17:00 zal er daarnaast mogelijkheid zijn om mee te doen met de karaoke wedstrijd. Zondag 2 oktober kan je van 10:30 tot 11:00 en van 16:30 tot 18:00 je vermaken met karaoke. Alle wedstrijden en vrije karaoke vind plaats op het kleine podium.

5. Tournooien

RETRO MADE IN ASIA bied je de mogelijkheid om mee te doen met een groot aantal toernooien, waaronder toernooien van Mario Kart Double Dash!!, Super Mario Kart, Pokémon, Yu-Gi-Oh en Tekken 4. Daarnaast zijn er ook toernooien in Star Wars Episode III, Star Wars Racer Revenge, Unreal en Warcraft 3. Registratie voor de toernooien vindt plaats op de dagen van de toernooien bij de bijbehorende stands, ruim voor de toernooien beginnen, behalve voor de Pokémon toernooien. Hiervoor moet je je van te voren hier inschrijven. Schiet wel op, want er worden maar 16 spelers per toernooi toegelaten.

Op zaterdag 1 oktober zullen er van 11:00 tot 12:00 een Pokémon 3de generatie en Super Smash B. Melee toernooi plaatsvinden. Daarna zal er om 12:00 een Super Mario Kart toernooi beginnen, gevolgd door om 14:00 een Pokémon kaarten, Quake 3 Arena, Street Fighter II, Star Wars Racer Revenge en Warcraft 3 toernooi plaatsvinden. Om 14:30 start het Pokémon 4de generatie toernooi en om 15:00 een Shifumi toernooi, gevolgd door een Tekken 4 toernooi om 15:30. Zondag 2 oktober is het programma als volgt: 10:30 Yu-Gi-Oh toernooi, 11:00 Pokémon 3de generatie en Maria Kart Double Dash toernooien, 14:00 Tekken 3, Unreal tournament, Star Wars Battlefront II en Star Wars Episode II Rots Duel toernooien, 14:30 Pokémon 4de generatie toernooi, 15:00 Shifumi toernooi en om 15:30 Mario Kart Double Dash toernooi.

6. Workshop Pixel Art

Altijd al Pixel Art willen maken? Pink Ward bied, passend bij het retro thema, een pixel art workshop aan op RETRO MIA. Deze cursus zal zowel zaterdag als zondag gevolgd kunnen worden bij hun stand. De activiteiten zouden geschikt moeten zijn voor groot en klein, dus ook jongere deelnemers zouden mee moeten kunnen doen!

7. Shonen Avengers Expositie

Deze expositie toont het werk ‘The Shonen Mistress’ van artiest ZeMiaL. Dit is alweer het derde hoofdstuk uit zijn illustratiereeks van ‘The Shonen Avengers’, deze reeks betuigt eer aan de helden uit Japanse series van de jaren ’70 en ’80. Deze reeks van 22 illustraties in Art Nouveau-stijl brengt Cobra, Albator, Ulysse en anderen samen. De eerste 13 illustraties kan je tijdens RETRO MIA in exclusiviteit ontdekken.

Beide dagen kun je de tentoonstelling in alle rust bewonderen.

8. Gundam-tentoonstelling, -spel en –maquetteworkshop

Voor de tweede keer neemt Red Comet mee aan RETRO MIA en dit jaar met nog meer Gundam! Bij hun stand zal je de verzamelingen van hun leden kunnen komen bewonderen, maar daarnaast krijg je ook de mogelijkheid om zelf een maquette uit de Gundam-saga te bouwen in een groep.

Daarnaast kun je ook voor de allereerste keer het gezelschapsspel Beam Saber, een wargame in de stijl van Warhammer in het Gundam universum, uitproberen. Dit is de eerste keer dat dit spel, wat eigenlijk nog in de conceptfase zit, aan het grote publiek word voorgesteld.

Zowel zaterdag 1 oktober als zondag 2 oktober kun je de tentoonstelling in alle rust bewonderen, het spel spelen of de maquette workshop bijwonen.

9. Domiverse game

Tijdens RETRO MIA 2016 kan je het dynamische spel Domiverse, door Haunted Tie, proberen. Domiverse word verkondigd als ‘The ultimate one hit brawler!’. Je kan kiezen uit 10 strijders met ieder hun eigen unieke kwaliteiten, waaronder een zeester, een slap of zelfs een worstenprins, die scherp schiet met enorme lasers. Het vind plaats in een wereld waar elk schot fataal kan zijn. Je neemt het in dit spel op tegen je vrienden.

Zaterdag 1 oktober en zondag 2 oktober is er mogelijkheid om Domiverse uit te proberen bij de stand van Haunted Tie.

10. Anime kijken met Crunchyroll

Op zowel zaterdag als zondag kan je van 10:30 tot 13:00 genieten van de volgende anime uitzendingen door Crunchyroll: Bungou Stray Dogs, Mob Psycho 100, Orange en ReLife. Van alle series kun je de eerste aflevering zien.

Bungou Stray Dogs gaat over Atsushi Nakajima, die een man red van zijn wens om zelfmoord te plegen. Hierna sluiten hij en zijn vrienden zich aan bij de ‘Arms Detective Company’, een groep literaire karakters die beschikken over speciale krachten. De genres van deze anime zijn: actie, komedie, drama, mysterie en bovennatuurlijk.

Mob Psycho 100 volgt een jongen genaamd ‘Mob’. Als zijn emotionele capaciteiten de 100% bereiken zal hij ontploffen. Hij heeft de bijnaam ‘Mob’ gekregen omdat hij niet opvalt in een groep mensen. Mob onderdrukt zijn psychische krachten zodat hij een normaal leven kan leiden, maar als zijn emotionele level de 100 bereikt, overweldigd iets zijn hele lichaam. De genres van deze anime zijn: actie, komedie en bovennatuurlijk.

Orange volgt Naho Takamiya, een timide 16-jarig meisje. Op een dag ontvangt zij een brief van haar toekomstige zelf, met hierin gedetailleerde acties die zij moet volgen om te voorkomen dat Kakeru Naruse, haar nieuwe klasgenoot, depressief wordt en zelfmoord pleegt. De genres van deze anime zijn: drama en romantiek.

ReLife gaat over Arata Kaizaki, een werkloze, vrijgezel van 17 jaar oud die vanaf nu geen financiële steun van zijn ouders meer kan verwachten. Hij kan geen nieuwe baan vinden omdat hij bij zijn vorige werkgeven binnen drie maanden wegging en dus zit hij vast. Op een avond, nadat hij uit drinken is geweest met een vriend van de middelbare school, ontmoet hij Ryou Yoake. Hij bied Arata pillen om hem terug te veranderen in een 17 jarige zodat hij zijn leven over kan doen. Nadat Arata instemt met het experiment gaat Arata terug naar de middelbare school en ontmoet hier Chizuru Hishiro. Zij is een sociaal wat onhandige mooie meid die graag vrienden wil hebben. Door contact te leggen met haar en andere klasgenoten moet Arata erachter komen wat hij miste in zijn leven in de echte wereld binnen het 1 jarige tijdslimiet. De genres van deze anime zijn: komedie, drama en romantiek.

Als één of meerdere van deze anime je aanspreken kan je deze bekijken op het grote podium van 10:30 tot 13:00 op zowel zaterdag als zondag.

Dit waren de tien activiteiten waarop onze ogen vielen, maar er zijn er nog veel meer. Voor de rest van de activiteiten kun je het programma bekijken. Ook is er een kaart te vinden en een activiteiten pagina. Per dag zijn er totaal 10.000 kaartjes verkrijgbaar, waarvan 9.000 online te bestellen en 1.000 bij de kassa op de dagen zelf te koop. De Namur Expo is te vinden in Namen (Namur) aan de Avenue Sergent Vrithoff 2.

Bron: Made In Asia

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?