10 dingen die je niet mag missen op TomoFair 2016

In het weekend van 1 en 2 oktober is het tijd voor TomoFair 2016! Van TomoFair wordt gezegd dat het de grootste indoor Japanse markt is van Nederland. Tijd om hieronder een lijstje neer te zetten van de top 10 dingen die je absoluut niet mag missen tijdens de 2016-editie van TomoFair in de Jan Massinkhal in Nijmegen.

tomofair2016

1. Indoor markt

Eigenlijk is dit waar TomoFair om draait. TomoFair is een grote indoor Japanse markt met ontzettend veel verschillende stands. Tot nu toe staan er al 50 standhouders op de lijst maar de volledige lijst moet nog komen, verwacht dus nog meer stands tijdens de markt. Je zult er van alles kunnen kopen. Denk aan leuke gadgets, schattige knuffels en figures, kleding en meer! Mocht je zin hebben om helemaal los te gaan met het shoppen, dan is dit de perfecte plek.

2. Gameroom: videogames en competities

Wie van gamen houdt bezoekt op andere conventies vast wel eens de gameroom. Op TomoFair zal GameRoomS verschillende gametoernooien organiseren en zullen ze in samenwerking met in2gaming 10 PlayStation 4 consoles neerzetten met hierop exclusieve demo’s en een grote variatie aan games. Verder zullen er ook nog andere consoles aanwezig zijn en maar liefst 20 retroconsoles. De echte gamer zal zich hier heel de dag kunnen vermaken met de grote variatie aan consoles en games.

Wat een erg leuke toevoeging is aan het gamegedeelte is niet alleen dat het veel groter is geworden, maar ook dat het Cherry Pie Maid café in het midden zal staan. Dus mocht je tijdens het gamen ineens trek krijgen in een heerlijke snack, dan staat het maid café voor je klaar.

3. Cherry Pie Maid café

De dames van het Cherry Pie Maid café zullen ook aanwezig zijn op TomoFair. De maids hebben al op verschillende conventies en evenementen gestaan met hun café en breiden hun menukaart steeds verder uit. Kom gezellig langs in het Cherry Pie Maid café voor een lekker drankje en heerlijk eten dat met liefde is bereidt. Wat voor het eerst nieuw is is dat er ook een Take Away gedeelte zal zijn, zo kan je dus de lekkernijen makkelijk meenemen.

Naast dat de maids aanwezig zullen zijn in het café zullen ze ook op andere plekken te vinden zijn. Er zullen verschillende dansoptredens gegeven worden op Japanse muziek.

4. TomoTaste

En als we dan toch al met eten bezig zijn, naast TomoFair kan je achter de Jan Massinkhal ook een bezoekje brengen aan TomoTaste. TomoTaste vindt buiten plaats en men kan hier allerlei heerlijke Japanse gerechten bestellen die dan live voor je worden klaargemaakt. Er zullen simpelere dingen aanwezig zijn, zoals sushi, Japanse poffertjes en andere snacks, maar ook gehele warme maaltijden.

TomoTaste is gratis voor TomoFair bezoekers en wordt gehouden op zowel zaterdag als zondag. Aan de dagkassa kosten tickets voor TomoTaste €5.00.

5.Karaoke

Het is haast niet meer weg te denken bij de conventies en evenementen, ook op TomoFair zal er de gelegenheid zijn voor karaoke. In de lobby van TomoFair zal er dan ook de mogelijkheid zijn om jouw favoriete Japanse nummer te zingen. Of je nu alleen wilt zingen, in een duo, of met een hele groep, alles is mogelijk aangezien er een ultramoderne karaoke opstelling aanwezig zal zijn.

De karaoke is gratis voor iedereen, hou er wel rekening mee dat het soms even kan duren voordat je aan de beurt bent met je nummer vanwege de drukte.

6. Japanse Bingo

Eigenlijk kennen wij de Japanse bingo al, maar bij ons heet het een loterij. Het is dus niet zoals in Nederland dat je een vel krijgt met cijfers dat je moet aanvinken. Bij de Japanse bingo krijg je gewoon simpel een lot en als jouw lot wordt genoemd heb je gewonnen! Simpel, maar ontzettend leuk.

De eerste 1000 bezoekers van TomoFair zullen een loterij ticket ontvangen en kunnen hiermee deelnemen aan de Japanse Bingo, deze start om 16:15 uur. Je kan hiermee leuke Japanse prijsjes winnen, mocht jouw nummer getrokken worden maar ben je niet aanwezig? Dan zal het lot vervallen en wordt er opnieuw getrokken.

7. Cosplay Catwalk

Wat altijd erg leuk is op een conventie of evenement is natuurlijk en Cosplay competitie. Op TomoFair houden ze het lekker simpel. Je hoeft je van te voren niet in te schrijven voor de deelname, je hoeft ook geen act op te voeren of muziek aan te leveren. Als jij trots bent op jouw mooie Cosplay, kom dan gerust naar de Cosplay Catwalk en laat zien wat voor mooie outfit je hebt. De Cosplay hoeft ook niet per se zelfgemaakt te zijn. Zoals de titel al zegt, zal je als deelnemer een ronde doen op de catwalk en heb je de gelegenheid om het publiek je outfit te laten zien. Als je geen Cosplay hebt of liever komt kijken kan dat natuurlijk ook.

De tijd en locatie worden omgeroepen. Interesse om mee te doen? Zorg dan dat je van tevoren daar aanwezig bent. De Cosplay Catwalk vindt plaats op zaterdag 1 oktober.

8. Sprookjes uit het Verre Oosten

Vorig jaar werden er ook al prachtige sprookjes verteld op TomoFair en dit jaar weer. De sprookjes zullen verteld worden door Gerard Jellema. Speciaal voor de jongere bezoekers (of voor mensen die van sprookjes houden natuurlijk) zullen de sprookjes van Momotaro en het sprookje over de bosheks verteld worden.

Momotaro is het bekendste Japanse sprookje en gaat over een jongen die wordt gevonden in een rivier in een perzik. Wanneer er grote gevaren dreigen op een eiland dat wordt lastiggevallen door monsters gaat Momotaro daarheen en redt het eiland. Het andere verhaal gaat over een jongetje dat bij een tempel woonde en een bos inging om kastanjes te zoeken, wat hij niet wist was dat er een gemene bosheks woont in het bos. Gelukkig is de jongen erg slim en houdt hij de bosheks voor de gek.

Benieuwd naar de volledige sprookje? De sprookjes zullen worden verteld op zondag 2 oktober.

9. Sumoworstelen

Altijd leuk om te doen, je beste vriend omver beuken in een sumoworstelaar pak. Tijdens TomoFair zullen er opblaasbare sumo pakken aanwezig zijn en kan je het duel aangaan tegen iemand anders om diegene uit de sumo ring te duwen. Doordat de pakken opgeblazen zijn krijgt dit natuurlijk een ontzettend grappig effect.

Het sumoworstelen zal buiten plaatsvinden op het terrein van TomoTaste. Je kan gratis meedoen op allebei de dagen. Mocht het slecht weer zijn dan wordt dit evenement helaas afgelast.

10. Dance Dance Revolution

Dance Dance Revolution (DDR) is haast niet meer weg te denken. Je ziet ze overal in speelhallen in Japan en ook bijna op elke conventie in Nederland. DDR wordt ook wel computerdansen genoemd, omdat je op een platform staat met pijlen en de juiste pijl moet aantikken met je voet wanneer deze op het TV scherm verschijnt. Of je nou professional bent of voor het eerst DDR uitprobeert, het blijft fantastisch om te spelen en om lekker gek te dansen. Power2All zal er tijdens TomoFair voor zorgen dat er verschillende dansmatten aanwezig zullen zijn en er zal keuze genoeg zijn wat betreft nummers.

Dance Dance Revolution is speelbaar op allebei de dagen.

Dit was al weer de top 10 van AVO. Mocht je interesse hebben om TomoFair te bezoeken dan kan je nu nog een kaartje online kopen. Een zaterdag ticket kost €3.99 , een zondag ticket zal €2.99  kosten en een weekend ticket kost €4.99. Aan de dagkassa van zaterdag kost een ticket €6.00 en op zondag €5.00. TomoFair opent op beide dagen de deuren om 09:00 uur. Erg fijn voor de bezoekers die met de trein komen: Je neemt de trein naar Nijmegen-Goffert en het is nog geen twee minuten lopen naar de Jan Massinkhal. Als je met de auto komt dan is parkeren gratis.

bron: TomoFair

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?