Binan Koukou Chikyuu Bouei-bu LOVE! LOVE! (Cute High Earth Defense Club LOVE! LOVE!)

This post is also available in: English

Het tweede leuke seizoen van de populaire anime Binan Koukou Chikyuu Bouei-bu LOVE! (Cute High Earth Defense Club LOVE!), dit seizoen met een extra ‘LOVE!’ in de titel. Binan Koukou Chikyuu Bouei-bu LOVE! LOVE!, of afgekort Bouei-bu, is sinds kort klaar met uitzenden.

Anders dan het vorige seizoen, die geproduceerd was door Diomedea, was dit seizoen geproduceerd door Studio Comet. Zij staan ook bekend voor onder andere School Rumble, Peach Girl en Suzuka. Het eerste seizoen was gereviewed door Maxi Straw en kan je hier terugvinden.

binanlovelove2016

Wat is er nieuw? Wat is er bekend?

Yumoto, Atsushi, En, Ryuu en Io zijn nu allemaal weer terug op school, de zomer is voorbij. Dit seizoen begint met een discussie die de jongens hebben in het Kurotamayu badhuis, zoals vaker gebeurt. Het is een bekende situatie die je helpt om gelijk weer terug in de sfeer van deze serie te komen. Ook al lijkt het alsof de serie nu ‘normale’ middelbare scholieren volgt, duurt het niet lang tot er een monster op komt dagen. Ondanks hun overwinning over Zundar en Hireashi, aan het einde van het laatste seizoen, roepen hun Loveracelets ze nogmaals en hierdoor keren ze gelijk terug naar hun leven als Love Battlers. Natuurlijk verschijnen deze monsters samen met gloednieuwe vijanden, de VEPPer, om te bevechten.

De interactie tussen de hoofdpersonen en de hoofdpersonen zelf zijn niet erg veranderd sinds het vorige seizoen. De sfeer is erg bekend net als de setting, aangezien de meeste afleveringen voornamelijk plaatsvinden in het badhuis of bij hun school. Tijd besteden met vrienden en samen plezier hebben is duidelijk nog steeds hun grootste focussen.

Een nieuw seizoen komt met nieuwe kostuums voor de Battle Lovers, maar de verschillen zijn niet heel erg groot. Als ik heel eerlijk ben merkte ik de verschillen niet op totdat ik een paar plaatjes opzocht van de kostuums van het eerste seizoen, ook al gaf de vernieuwde transformatie scene wel aan dat er iets veranderd was. De nieuwe outfits zijn nog steeds schattig en voor sommige nog steeds wat beschamend om te dragen, maar hier staat niet veel nadruk op als in het vorige seizoen. De jongens lijken een beetje gewend geraakt te zijn aan transformeren.

Er zijn een aantal nieuwe belangrijke karakters in dit seizoen, namelijk de Beppu broers, Akihiko en Haruhiko. Ze doen me erg denken aan de Hitachiin tweeling uit Ouran High School Host Club, niet allen in hun persoonlijkheid maar ook in hun bijna shounen ai momenten. Ze zijn beide geobsedeerd met één karakter en er staat veel focus op het feit dat ze zichzelf ‘perfect’ vinden. Akihiko en Haruhiko hebben een klein verschil in oogkleuren, wat kan helpen om de twee uit elkaar te halen. Hun ontwerpen, zowel als VEPPer en als de Beppu broers, zijn erg geïnspireerd door idolen. Ze classificeren zichzelf ook vaak als idolen. Als het om hun relatie met elkaar gaat is het duidelijk dat ze een sterke band hebben en dat ze niet in staat zijn geweest om vaak te steunen op andere mensen.

Vorig seizoen lie tons een beetje van Atsushi’s en Kinshirou’s verleden zien, nu word er meer toelichting gegeven op Yumoto en de tweelingen hun verleden. Hiermee zetten ze de lijn door waarin ze laten zien hoe de ‘slechteriken’ zich gerelateerd of gelinkt zijn aan de hoofdkarakters. De achtergrond informatie over hun jeugden helpt je om meer in het verhaal te komen.

De genres van dit seizoen zijn niet anders dan die van het vorige seizoen: komedie, magie, school, shoujo en dagelijks leven. Al deze genres passen goed bij dit seizoen van de anime. Komedie is nog steeds het hoofdthema van deze anime, ook al hebben sommige dingen die je vaak hoort hun komische effect een beetje verloren, zoals ‘Love Making’. Er zijn nog steeds een hoor grappen in de serie, sommige daarvan hebben de karakters zelf ook door. Bovenop het komische aspect van de series zijn er ook nog een aantal bijna shounen ai momenten. Deze worden vaak verklaard als broederlijke liefde of ze worden helemaal niet uitgelegd. Er gebeurd eigenlijk niets, het is voornamelijk een hoop blozen en een beetje knuffelen, nadat iemand ‘gedrogeerd’ was. Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar dat er iets meer gebeurd, zelfs wanneer shounen ai alleen gesuggereerd word, dus dit was teleurstellend voor mij. Een kus op het voorhoofd, hand of wang of een paar knuffels terwijl iemand hun normale zelf is zou erg gewaardeerd worden.

‘Futten Toppa☆LOVE IS POWER☆’ door Chikyuu Bouei-bu is het intro liedje van dit seizoen. Net als het vorige seizoen lijkt er veel moeite gestopt te zijn in het maken van een aanstekelijk liedje. Het liedje is erg vrolijk en past duidelijk goed bij de setting en de karakters. Helaas houd de animatie niet altijd het snelle tempo van het liedje even goed bij. ‘Anata wa Haruka Ittousei’ door VEPPer is het outro liedje dit seizoen en word door de ‘slechteriken’ opgetreden. Weer focust de outro zich rond de slechteriken van het seizoen en bied deze wat inzicht in hun persoonlijkheden en achtergrond. Naar de outro heeft VEPPer nog een paar andere liedjes, die goed bij de stemmen van de twee karakters en hun persoonlijkheden passen. Het outro liedje lijkt een beetje te snel voor de beelden die erbij te zien zijn.

De animatie en tekenstijl lijken precies hetzelfde als in het eerste seizoen, wat zorgt voor goede consistentie. De animatie verloopt soepel en de tekenstijl ziet er goed uit.

Kleine ergernissen

Aangezien dit niet een heel serieuze anime is zal het soms makkelijk zijn om ‘fouten’ over het hoofd te zien. Bijvoorbeeld de ‘advanced technology’ die hun gezichten vervaagd en de hoogte van hun stemmen veranderd wanneer ze getransformeerd zijn, zodat hun vijanden hun niet kunnen identificeren. Toegegeven dat dit veel verder uitgewerkt is dan de meeste magische meisjes anime, waar hun outfit veranderd en dan ineens niemand hun meer herkend, maar het verbergt nog steeds hun identiteiten niet. De VEPPer hebben bijvoorbeeld duidelijk nog grijs haar en voor zover ik kon zien waren er geen andere tweelingen in de school met hun postuur en uiterlijk.

Iets anders wat me irriteerde, wat me ook vaak in magische meisjes anime irriteert, waren de transformatie scenes. Ik snap dat hier waarschijnlijk veel werk en moeite in is gaan zitten, ze zijn goed geanimeerd en goed doordacht. Mijn probleem met deze scenes is dat de serie de volledige transformaties te vaak laat zien, evenals de transformaties van wapens. Dit zorgde ervoor dat ik best een aantal keer een deel van een aflevering oversloeg en dit laat minder tijd over voor iets wat je nog niet eerder heb gezien.

De uitspraak van alle Engelse woorden was gebrekkig, wat het helaas wel vaker is in anime. Hier kunnen sommige mensen zich aan ergeren, waaronder mijzelf, die weten hoe je deze woorden zou moeten uitspreken. Dit is niet anders dan in het eerste seizoen, maar aangezien er slechts een aantal korte Engelse aanval namen zijn zou het mogelijk moeten zijn om aan de uitspraak van die paar woordjes te werken.

Het oordeel

Ik heb genoten van deze anime, als ik alle kleine ergernissen naast me neerleg waren er een hoop grappige momenten en de interacties tussen de karakters was op momenten erg interessant, al helemaal wanneer deze geforceerd werden om samen te werken wanneer ze elkaar even niet heel erg mochten. Ik heb wel het gevoel dat dit het soort anime is waar je één aflevering kan kijken en je gelijk het meeste van wat er zal gaan gebeuren in de serie week, al helemaal aangezien ze zich gehouden hebben aan de voorspelbare formule van het vorige seizoen. De tweeling zijn welkome nieuwe karakters, maar volgen nog steeds deze formule. Persoonlijk zou ik het leuk hebben gevonden als er een iets andere set-up zou zijn geweest deze keer. Als je het eerste seizoen geweldig vond en niet genoeg kan krijgen van de Battle Lovers dan moet je zeker dit seizoen ook gaan kijken!

Er is ook een novelle genaamd ‘Binan Koukou Chikyuu Bouei-bu Love! Novel!’ als je geïnteresseerd bent in lezen over de Battle Lovers.

Studio: Studio Comet
Start uitzending: 8th of July 2016
Aantal afleveringen: 12

Score: 70/100

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

2 gedachten over “Binan Koukou Chikyuu Bouei-bu LOVE! LOVE! (Cute High Earth Defense Club LOVE! LOVE!)

  • 29 september, 2016 om 21:28
   Permalink

   Zou zeker leuk zijn! Ben benieuwd met welke schurken ze dan weer zouden komen. ;-)

   Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?