10 dingen die je niet mag missen op Firstlook Festival 2016

Op 7, 8 en 9 oktober opent de Jaarbeurs in Utrecht haar deuren voor een nieuwe editie van het grootste game-evenement van de Benelux: Firstlook Festival.

firstlook2016

Een perfect evenement voor gameliefhebbers. Sinds vorig jaar word er meer aandacht besteeds voor cosplay, wat weer interessant is voor de cosplayers die al graag naar de animeconventies in Nederland en daarbuiten gaan. Tijd om te kijken wat er allemaal te doen is tijdens Firstlook Festival 2016!

1. Cosplay Competities

Dit jaar zal er op Firstlook twee internationale cosplay competities plaatsvinden. De voorronde voor Nederland voor World Cosplay Summit (WCS) in Nagoya zal plaatsvinden, waarbij een team van twee cosplayers direct wordt gekozen om naar Japan te gaan in juli/augustus 2017 en daar de strijd aan te binden met cosplayers uit meer dan 30 andere landen! Daarnaast zal Clara Cow’s Cosplay Cup, of wel, C4, gaan plaatsvinden op FirstLook. De mensen die de voorronde voor C4 winnen, maken op Animecon in juni 2017 kans op een week lang vakantie vieren in Japan met hotel en een treinpas, waarmee je gratis met de super snelle treinen kunt reizen! (Dan moet je nog wel even winnen van teams uit 18 landen). WCS en C4 zullen allebei op de zondag plaatsvinden.

2. Game Tryout: Final Fantasy XV

Niet voor niks heet Firstlook Firstlook. Tijdens dit evenement kun je ook games spelen die nog niet uit zijn. Eén van de games is Final Fantasy XV, deze JRPG van Square Enix verschijnt pas in november, maar is dus wel al speelbaar op Firstlook Festival. Oorspronkelijk zou de game in september verschijnen, maar is er extra tijd genomen om de game te verbeteren. Maar hij is dus al bespeelbaar tijdens dit evenement.

3. PlayStation VR uitproberen

Vorig jaar kon je de PlayStation VR uitproberen op FirstLook en dat was een primeur, gezien de VR-bril van Sony nu nog steeds niet uit is. Op 13 oktober, een aantal dagen na FirstLook, zal hij dan uitkomen. Maar op FirstLook kun je bekijken hoe het complete product werkt en een aantal games in Virtual Reality bekijken.

4. Te gast: Erica Schroeder

Erica Schroeder, die diverse stemmen heeft ingesproken voor televisieseries en videogames als Pokémon (50 karakters), Yu-Gi-Oh! (8 karakters), Sonic Rush, Emma Frost in Joss Whedon’s stop motion comic Astonishing X-Men en nog veel, veel meer! Erica zal op zaterdag vanaf 15.00 in het Theater aanwezig zijn, waarbij je haar kunt horen in levende lijve en vragen kunt stellen. Vind haar ook bij Comic Artist Avenue.

5. Twitch booth

Het grootste livestream platform van de wereld voor games, Twitch, staat met een eigen booth op Firstlook. Er zullen diverse streamers aanwezig zijn aldaar die dan live op Twitch te bekijken zijn. Twich is een livestreaming platform en heeft de gamewereld heel snel veroverd doordat de streamservice geheel in het teken van gaming staat.

6. Game Tryout: TEKKEN 7

Nog een primeur voor Firstlook Festival 2016: BANDAI NAMCO Entertainment’s TEKKEN 7 is voor het eerst in Nederland speelbaar op dit evenement.
Bezoekers van de stand van ASUS zullen een exclusief voorproefje krijgen van TEKKEN 7, dat in het voorjaar van 2017 pas officieel zal worden uitgebracht. TEKKEN is één van de langst lopende fighting games ter wereld en heeft wereldwijd meer dan vijfenveertig miljoen games verkocht.

7. Nintendo’s Super Smash Bros. Battleground

Nintendo zal aanwezig zijn op Firstlook Festival 2016 en heeft een heuse Super Smash Bros. Battleground. Een prima locatie om te gamen en te winnen. Je kunt heel wat amiibo winnen, dus mocht je zin hebben om een potje digitaal te knokken, dan moet je naar Super Smash Bros. Battleground.

8. Cosville

Op Firstlook Festival is er een ruimte aanwezig dat de naam Cosville draagt, sinds vorig jaar is dit de plek voor cosplayers! Daar zullen diverse activiteiten plaatsvinden, waaronder twee nieuwe cosplay competities die bestaan naast het WCS en C4 en een Open Stage, maar ook workshops en een mogelijkheid om vragen te stellen. De diverse workshops gaan over het thema cosplay, waaronder stoffen, worbla crafting performance, Make-up en FX Make-up.

9. Haal de mythische Pokémon Volcanion op bij de Nintendo booth

Nintendo heeft een eigen booth op FirstLook Festival en geeft gamers met een Nintendo 3DS de mogelijkheid om de mythische Pokémon Volcanion op te halen. Heb je een Nintendo 3DS en ben je in het bezit van Pokémon X, Pokémon Y, Pokémon Omega Ruby of Pokémon Alpha Sapphire en kom je hiermee naar het festival, dan krijg jij Volcanion.

10. Gamekings 15th Anniversary Party & New York Comic Con Night

Gamekings viert zijn vijftiende verjaardag en is daarmee één van de langstlopende Nederlandse tv shows. Voor €10,00 is het mogelijk om te feesten, podiumshows mee te maken en de huidige en oude Gamekings zullen aanwezig zijn. Dit feestje vindt plaats op vrijdag 7 oktober. Firstlook Festival heeft dit jaar een samenwerking met één van de grootste Comic Con’s ter wereld: New York Comic Con. Tijdens de New York Comic Con Night legt Firstlook Festival verbinding met de conventie aan de andere kant van de wereld. Ook voor dit evenement – die op zaterdagavond 8 oktober plaatsvindt – kost een kaartje Voor €10,00.

Reguliere kaartjes voor de zaterdag en zondag zijn nog voldoende te koop voor € 17,50 per persoon. De VIP kaartjes zijn voor de zaterdag uitverkocht, maar er zijn nog een aantal te koop voor de zondag. Met zulke kaartjes kom je bijvoorbeeld eerder naar binnen en heb je een VIP app waarbij je de extra’s kunt krijgen. De kaartjes voor de Gamekings Night en New York Comic Con Night zijn ook nog steeds verkrijgbaar. Bekijk de website voor meer informatie.

Bron: Firstlook Festival

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?