CD Review: lynch. – AVANTGARDE

This post is also available in: English

lynch. heeft hun laatste album tot nu toe uitgegeven op 14 September, ‘AVANTGARDE’, dit werd hun eerste uitgegeven album na een jaar. Zoals hun zanger, Hazuki, vertelde in een interview, de kernwoorden die ze gebruikte voor dit album waren “punk” en “hardcore”. De titel is een woord gecreëerd door een Franse soldaat die vocht op de frontlinie. Om deze reden wil de band dit overbrengen met dit album.

lynch-avantgarde-artwork

Tracklist:

1. AVANT GARDE
2. EVIDENCE
3. PLEDGE
4. F.A.K.E.
5. DAMNED
6. UNELMA
7. PHANTOM
8. KILLING CULT
9. PRAYER
10. NEEDLEZ
11. THE OUTRAGE SEXUALITY
12. FAREWELL

Na de introductie (vernoemd naar het album) komt ‘EVIDENCE’. Dit is een liedje dat ze ongeveer een jaar aan de kant hadden gezet, maar later besloten ze deze achter de intro van dit album te plaatsen. Het resultaat is een erg aanstekelijke en metalcore melodie.

‘PLEDGE’ heeft een erg aanstekelijk geluid. Perfect om naar te luisteren bij elke gelegenheid met de potentie om nieuwe fans aan te trekken. De instrumenten die in de achtergrond spelen helpen de melodie compleet te maken. Ik raad deze zeer aan.

‘F.A.K.E.’ Dit is een liedje dat als eerste dit album aan ons introduceerde aangezien deze eerder uitgegeven werd als een PV. Het meest indrukwekkende deel van het liedje is het midden met Akinori’s baslijn die perfect gevolgd word door Hazuki’s dode stem.

De kern en het hart van dit album is track 5, ‘DAMNED’, dit was de eerste die ze gecomponeerd hebben. De band probeerde iets krachtigs neer te zetten voor de fans maar tegelijkertijd dit te doen zonder ingewikkelde riffs of solo’s, ze doelde op een geluid wat leek op Slipknot’s first album.

‘UNELMA’ klinkt erg anders dan hun voorgaande liedjes, waardoor dit ook gelijk één van de meest interessante tracks is voor mensen die al een lange tijd fan zijn van de band. Ik zou deze zeker aanraden aan old-school visual-kei luisteraars.

Het album gaat door met de griezelige ballade, ‘PHANTOM’. De songtekst is niet lastig om te onthouden en erg intense: ‘If love, if memories disappears, what would be left of me?’ kunnen gemakkelijk iedereens diepste gevoelens bereiken. De gitaar solo’s zijn indrukwekkend en je hoeft niet naar rock te luisteren om te waarderen hoe mooi deze zijn.

‘KILLING CULT’ brengt je terug naar hun duisterste liedjes vol met geschreeuw en hard-rock en vervormde gitaren. Gemaakt voor live shows en voor fans om op mee te zingen met al hun passie, wat het publiek zal aanmoedigen om als een gek te headbangen.

De beat versnelt met ‘PRAYER’ en ‘NEEDLEZ’ – welke helaas erg op elkaar lijken en wat overbodig zijn in het album. En, naar mijn mening, zouden deze een stuk beter passen in een single of als b-track.

Nog een typisch liedje in hun muzikale repertoire. ‘THE OUTRAGE SEXUALITY’ doet me erg denken aan ‘EVIDENCE’ dus het voelt alsof ik terugga naar het begin van het album. Hoe dan ook, Ik weet niet of dit de band hun bedoeling was or niet maar het is nog steeds een goed liedje, met de perfecte (en korte) lengte zodat je je niet verveeld, je kan ook volledig genieten van Hazuki’s register wat bewonderingwaardig is.

Het laatste moment voor ontspanning is ‘FAREWELL’. De sfeer is anders dan de rest van het album en je kan voelen dat het veel kleur toevoegt aan het geheel.

Over het algemeen genomen, behoud ‘AVANTGARDE’ de band hun muziek stijl, wat resulteert in: 1) een bedrog van de luisteraars die iets geheel nieuws en anders verwachten. Or 2), dit album gaat één van hun favoriete albums worden aangezien ze hun sterke achtergrond behouden en ze zich hieraan vasthouden.

Score: 84/100

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?