Product Review: Popin Cookin – Kyan Land

This post is also available in: English

Recent heb ik een aantal Japanse Candy kits aangeschaft en deze zal ik dan ook gaan reviewen voor AVO. Dit is geen gesponsorde review en hierom zal ik ook niet vermelden waar ik deze set aangeschaft heb, als je online zoekt met de naam van deze kit zal je deze in een aantal webshops vinden.

Popin Cookin – Kyan Land – Simpel
Prijs: ± €6
Extra benodigdheden: Glas, Water, Schaar, Stukje Keukenrol, Optioneel: Klein kwastje voor het decoreren van taarten e.d. of een pipet

Voor de meeste Popin Cookin kits kan je hier de Engelse instructies vinden.

Met deze kit maak je van 4 schattige vormpjes snoepjes, de mal verschilt per pakket. In mijn pakket zaten een giraf, een panda, een papegaai en ballonnen. Ik heb de panda en giraffe redelijk dun gemaakt, waardoor ik 2 keer de ballonnen vorm kon maken. Uiteindelijk had ik dus 5 snoepjes om in te kleuren. Het maken van de witte vormpjes kost weinig tijd, dit heeft bij mij ongeveer 5 a 10 minuten geduurd. Totaal ben ik ongeveer een uur met dit pakket bezig geweest.

De kit is makkelijk om te maken, maar toch kan je er veel plezier van hebben en er redelijk lang mee bezig zijn. Je kunt er zo lang of kort over doen als je zelf zou willen. Daarnaast heb je veel eigen inbreng, zo kan je zelf je kleuren mixen en gebruiken zoals je wilt. Op de achterkant van de verpakking staat nog een plaatje waarop een aantal kleuren staan die je kan maken.

Het eindproduct ziet er schattig uit, zolang je de vormpjes goed aangedrukt hebt en netjes ingekleurd. Zoals te zien op de foto lijken ze goed op de snoepjes op de verpakking. Het leukste aan deze snoepjes is dat je zelf kan beslissen welke kleuren je mengt en gebruikt. Bijna elke kleurcombinatie die jou leuk lijkt om te maken kan je maken, je bent uiteraard wel beperkt tot de kleuren die je van combinaties van geel, roze en blauw kan creëren.

De kleuren smaakte ieder anders. Geel rook sterk naar citroen, waardoor ik ook een sterke smaak verwachtte. De smaak van de gele kleur was echter heel erg mild, de citroensmaak was er wel maar zeker niet overheersend. Ook al was de smaak niet sterk was deze wel lekker, ik ben meestal wel een fan van citroensmaak. Mijn verwachting bij de roze kleur was dat deze rood zou zijn, vanwege de rode verpakking. De geur deed me denken aan  framboos en kers en deze proefde ook een beetje naar kers. Net als de gele kleur had ook deze een hele lichte smaak, meer een hint naar kers dan een echte kersensmaak. Roze vond ik zelf niet erg lekker, deze had ook een beetje een bittere nasmaak, voor mijn gevoel. Nou moet ik toegeven dat kers meestal ook niet een van mijn favoriete smaken is. Blauw rook en smaakte naar kauwgom, dit had ik niet verwacht omdat er bij de andere twee kleuren duidelijk gekozen was voor een fruitsmaak. Desalniettemin was deze wel lekker en ook weer een redelijk milde smaak.

Het witte snoep rook ik al bij het openen van het pakket en deed me gelijk denken aan de geur van kauwgom. Deze smaakte ook redelijk naar kauwgom, maar er zat toch ook een beetje een citroensmaak aan. Ik vond de smaak hiervan erg lekker, maar door de citroensmaak wel verrassend.

Waarschijnlijk hebben ze ervoor gekozen om de kleuren niet overheersend te laten smaken zodat snoepjes met meerdere kleuren of kleurcombinaties niet heel raar zouden smaken. Het is goed gelukt om het geheel lekker te laten smaken, alhoewel ik de roze kleur niet lekker vond merkte ik hier niets van in het eindresultaat. De snoepjes smaakte uiteindelijk voornamelijk naar het witte snoep, dit was overheersend genoeg om ervoor te zorgen dat ik  de smaak van de kleuren niet eens meer kon proeven.

TIPS: Zorg ervoor dat je, voordat je het witte snoep gaat kneden, je handen goed wast en droogt. Anders komen er stofjes of viezigheid in je witte snoep terecht en dit zie je duidelijk terug. Kneed het wel goed door, dan is het makkelijker in de vormpjes te drukken.

Als je te weinig in de mal gedaan hebt plak dan een beetje extra wit snoep erin, maar niet op de lege plek. Als je dit doet krijg je namelijk een duidelijke lijn in je snoepjes. Je kan het beter net voor dit stukje erop plakken en dan het snoep verder uitduwen. De achterkant komt er minder mooi uit te zien, maar het uiteindelijke resultaat aan de voorkant ziet er goed uit. Dit heb ik voor zowel mijn panda als giraffe moeten doen.

Maak tussendoor je mengstokje steeds goed schoon, dit kan bijvoorbeeld met een stukje keukenrol. Je kan, in plaats van het bijgevoegde stukje plastic, ook een kwastje of pipet gebruiken om de kleurtjes op de snoepjes te doen, als je iets gerichter te werk wil gaan. Zelf heb ik er voor gekozen een heel klein kwastje, geschikt voor het decoreren van taarten, te gebruiken.

Wil je nogmaals van deze kit genieten?

Maak de mal, na gebruik, schoon met warm water en laat deze aan de lucht drogen. Gebruik geen zeep bij het schoonmaken van de mal.

Als je de mal wil hergebruiken zou je hier een kleine hoeveelheid fondant of marsepein in kunnen vormen. Je zou ook kauwbonbons, zoals Fruittella, kunnen kopen, deze iets zachter kunnen maken door ze heel kort in de magnetron te doen, en deze dan kneden en in de mal drukken. Op deze manier kan je snoepjes maken, maar ook versieringen voor op een taart of iets soortgelijks.

Deze kauwbonbons, fondant of marsepein zou je dan weer met voedingskleurstoffen, gemengd met bijvoorbeeld een paar druppeltjes citroensap, en een kwastje kunnen versieren. De kleuren zou je weer in het mengbakje van de set kunnen mengen, ook deze kan je het beste met wat warm water schoonmaken en aan de lucht laten drogen.

Na het maken van de snoepjes hou je nog redelijk wat kleur over. Je zou direct meer snoepjes kunnen maken, dan moet je wel zorgen dat je daarvoor fondant, marsepein of kauwbonbons in huis hebt, of de overige kleuren weg kunnen doen en deze mal later nog eens gebruiken.

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?