CD Review: angela – LOVE & CARNIVAL

Het heeft ruim een jaar geduurd voordat de fans van angela een geheel nieuw album mochten ontvangen. Het vorige album die angela uitbracht was een compilatie van beste liedjes van het duo in 2015. Maar dit jaar mogen fans weer genieten van het nieuwste album van angela LOVE & CARNIVAL die is uitgekomen op 31 augustus 2016!

angela-lovecarnival-artwork
Het thema is vooral liefde en festivals, zoals in de titel staat. Het album bestaat uit populaire anime openingen waaronder Kishi Koushinkyouku en Ai, Hito Kakera van Knights Of Sidonia, Horizon en Dead OR ALIVE van Fafner in the Azure EXODUS, KIZUNA van K: Return of Kings en 5 nieuwe liedjes die met het thema te maken hebben.

angela is een pop band, waarvan vele songs gebruikt worden als themaliedjes voor anime series. De band bestaat uit zangeres Atsuko, en gitarist en keyboardspeler KATSU. Ze begonnen als straatmuzikanten in 1993, pas in 1999 maakten ze hun debuut met de singel Memories, maar dit maakte hun nog niet bekend. In 2002 maakten hun een contract met de label Starchild. Vanaf toen werd angela erg populair omdat ze vele liedjes schreven voor anime. Later kwamen ook vele albums uit zoals ZERO en ONE WAY. Terug naar LOVE & CARNIVAL!

Tracklist:

1. DEAD OR ALIVE
2. Come on
3. Kore, natsumatsuri
4. Kishi Koushinkyouku
5. Ai, Hito Kakera
6. KIZUNA
7. Aisuru Koto
8. Jump up!
9. EIEIO
10. That’s Halloween
11. Story ga Hajimaru
12. Horizon

De art cover van het album is heel kleurrijk, in de achtergrond zie je gekleurde kristallen en veel vuurwerk. Ook de bandleden zijn lekker kleurrijk en zijn de titels erg leuk vormgegeven. De kleding van het duo is erg mooi en gaaf maar valt door de drukte een beetje weg, het had ietsjes minder druk gemogen maar verder is het erg mooi gedaan. De cover art en de titel passen bij elkaar, het festival gevoel krijg je al als je hier naar kijkt.

Het album LOVE & CARNIVAL begint met DEAD OR ALIVE, die trouwens gebruikt wordt in de anime Fafner in the Azure EXODUS. Hier komt vooral veel rock in voor. Het tempo is best wel snel en het klinkt episch. Maar als we verder gaan in het album komen er veel meer genres aan bod dan rock! In het tweede lied Come on is er een goede beat te horen om op te dansen en hoor je ook elektronische elementen. In het derde lied Kore, natsumatsuri hoor je veel traditionele instrumenten en geeft ook echt het gevoel van een festival. Verder met het thema liefde komen er 2 liedjes in voor, Ai Hitokakera en Aisurukoto. Ze zijn erg rustig maar erg mooi.

Qua ritme en melodie springen deze liedjes het er meeste uit, het gevoel van liefde komt hier goed naar voren. Als je naar de tracklist kijkt valt de titel That’s Halloween op. Halloween liedjes zijn vaak leuk, en het is spannend om te horen of het lied bij het album past qua thema. Het lied klinkt niet heel duister maar het is erg leuk gedaan met de instrumenten, achtergrond geluiden en achtergrond stemmen. De zangeres Atsuko is erg goed in zingen, haar stem is prettig om naar te luisteren en past vrijwel bij elk genre in dit album, maar ook instrumentaal is het erg goed gedaan.

Het hoofdgenre van angela is pop, maar door het gebruik van verschillende instrumenten klinken andere liedjes meer elektronisch, rock of wat meer traditioneel. Voor iedereen is er wel wat om naar te luisteren! Ook al zijn er meerdere genres in dit album, het mooiste is dat het allemaal bij elkaar past in het geheel. Mocht je even geen zin hebben in rock dan luister je weer naar een ander liedje in het album. Al met al is LOVE & CARNIVAL zeker een gaaf album waar je naar moet luisteren. Het thema is erg leuk gedaan, maar er komt meer ‘carnival’ in voor dan ‘love’. De meeste liedjes zijn erg energiek waar je op los kan gaan en de kwaliteit is wat je van de band kan verwachten!

Score: 85/100

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?