Manga Review: Seven Days

This post is also available in: English

Shino Yuzuru en Seryou Touji, twee populaire middelbare scholieren, beide niet in staat om blijvende romantische relaties te hebben. Één van de twee, Seryou, heeft de rare gewoonte om uit te gaan met de persoon die hem het eerst mee uit vraagt aan het begin van de week. Deze ‘relatie’ duurt altijd tot het einde van diezelfde week. Deze week is het toevallig Shino, nadat hij grappend voorstelt dat zij een stel zouden moeten worden. Shin is zijn eerste vriendje, maar ze zijn ook niet echt een stel. Of wel?

Seven Days is een manga geschreven door Tachibana Venio en geïllustreerd door Takarai Rihito. Het werd uitgegeven in 2007 en heeft totaal 13 hoofdstukken. Takarai Rihito is bekend voor manga als Kakemakumo, Kashikoki en Ten Count. De meeste manga waarvoor zij illustreert zijn shounen ai of yaoi. Tachibana Venio heeft tot nu toe exclusief geschreven in de shounen ai en yaoi genres.

De illustraties door Takarai Rihito zien er goed uit. Zij is één van mijn favoriete shounen ai mangaka, vanwege haar unieke tekenstijl. Het verhaal zelf is goed geschreven en focust niet te veel op het veel te bekende ‘maar ik kan niet verliefd zijn op een jongen!’ aspect. Helaas focussen een hele hoop shounen ai manga zich een beetje te veel op hoe ‘absurd’ het is om verliefd te zijn op iemand die van hetzelfde geslacht is als jij, wat irritant en saai kan worden. Seven Days richt zich hier wel voor een moment op, maar gelukkig niet erg lang.

De genres van de manga zijn romantiek, school leven, shounen ai en slice of life. Het is een makkelijke manga om te lezen en heeft geen dramatische scenes die voor tranen zorgen bij de lezer. De verhaallijn is ietwat voorspelbaar, aangezien het een liefdes verhaal is en het vanaf het begin best duidelijk is welke karakters misschien een stel gaan worden.

De persoonlijkheden van de twee hoofdkarakters vullen elkaar goed aan. Seryou probeert aardig en attent te zijn richting de persoon die hij date, zelfs als hij ergens mee zit. Hij spreekt zijn gedachtes dan niet uit. Shino heeft daarentegen geen problemen met zichzelf uiten en heeft door dat Seryou zich terughoudend opstelt, wat hem dwars zit. Zijn vrienden noemen hem ‘een verspilling van een mooi gezicht’, omdat hij niet de vriendelijke prins is die iedereen verwacht dat hij is.

Ook al is de verhaallijn niet geheel origineel, is dit naar mijn mening toch een hele leuke manga om te lezen. De interactie tussen de karakters is leuk om te zien, aangezien ze beide hele andere mensen zijn. Takarai Rihito’s illustraties passen bij het verhaal en zien er goed uit. Het is niet een erg lang verhaal om te lezen, maar zeker leuk zo lang het duurt. Als je een shounen ai fan bent dan raad ik deze manga zeker aan!

Mangaka: Tachibana Venio & Takarai Rihito
Uitgegeven op: 1 September 2007
Volumes: 2

Score: 80/100

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

2 gedachten over “Manga Review: Seven Days

  • 28 oktober, 2016 om 11:49
   Permalink

   Bedankt! Vind het altijd zonde als manga nooit een einde lijken te krijgen, dus vond zelf deze wel heel fijn om te lezen. ;-)
   Heel veel leesplezier! =D

   Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?