Antwerpen toneel voor 30ste editie van Japan Culture Festival

Op zaterdag 12 en zondag 13 november zal het Japan Culture Festival plaatsvinden in de Zuiderkroon in Antwerpen. 

30japanculturefestival

Sinds 1986 wordt het Japan Culture Festival elk jaar georganiseerd door NHK Culture Center in een andere stad in de wereld met het doel van internationale en culturele uitwisseling. Dit jaar om de 30ste verjaardag te herdenken is besloten om het evenement in Antwerpen te houden.

Tijdens dit evenement – die voor jong en oud is – zijn er diverse activiteiten te zien, waaronder demonstraties en optredens door Japanners in samenwerking met lokale kunstenaars en artiesten. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een taiko, yosakoi en aikido optredens. Maar je kunt ook tentoonstellingen bezoeken. Denk maar aan schilderijen, kimono en ikebana.

Het evenement wordt gehouden in het kader van de 150ste verjaardag van de vriendschap tussen Japan en België. 12 november zal het evenement (tentoonstelling en podium) van 10.30 tot 18.00 uur duren en op 13 november duurt de tentoonstelling van 10.00 tot 16.00 uur. De ZuiderKroon is te vinden aan de Vlaamse Kaai 81/83 in Antwerpen. Het evenement is gratis te bezoeken.

Bron:  NHK Culture Center via Japanse ambassade in België 

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?