10 dingen die je niet mag missen op MGC Experience 2016

Op zaterdag 19 november is het weer tijd voor een nieuwe editie van MGC Experience. Net zoals vorig jaar vindt het evenement plaats in Meeting District in Nieuwegein. En zoals elk jaar, zoals jullie van mij gewend zijn, kom ik met de 10 dingen oftewel activiteiten die je niet mag missen!

mgcexperience2016

1. Japanse Food Court

MGC heeft dit jaar een speciaal hoekje waar je Japanse hapjes en drankjes kunt kopen. De Japanse Food Court wordt verzorgd door Specialties Handmade, Roppongi, Yukikotubuki en de welbekende Cherry Pie Maid Cafe. Misschien houdt dit je wandeltocht richting de fastfoodketens tegen!

2. Cosplay Fashion Show

Elk jaar een hoogtepunt voor MGC Experience, afgelopen jaren mochten cosplayers op een rode lopen zichzelf showen. Dit jaar zal het plaatsvinden op het podium. Ook dit jaar wordt er weer gejureerd op kwaliteit van je cosplay en op presentatie. Om 13.00 uur gaat het evenement van start op het podium!

3. Tekenen met 2Draw

2Draw is een team met vrijwilligers die het tekenen van manga en illustraties promoot in Nederland en Nederlandse tekenaars ondersteunt en van elkaar willen leren. De gehele dag is het mogelijk om 2Draw te bezoeken in de Red Room, maar mocht je meer interesse hebben in workshops, dan zijn er twee workshops te volgen in de Business Room. De eerste duurt van 11.00 tot 12.00 uur en de tweede workshop begint om 14.30 tot 15.30 uur.

4. Manga Kissa

Voor als je eventjes rustig aan wil doen na alle leuke activiteiten en het shoppen, dan is de Manga Kissa misschien de locatie om je een plek te geven waar je kunt chillen en manga kunt lezen. De Manga Kissa heeft een behoorlijke collectie, altijd leuk om even door te snuffelen! Het is de gehele dag open en te vinden in de Red Room.

5. Acting Panel

Tijdens MGC zijn er een aantal panels en workshops, waaronder een Acting Panel van van The Partyvengers. Hoe moet je acteren als je in je rol bent van de karakter die je cosplayt? De Panel wordt gegeven vanaf 11.30 uur in de White Room.

6. Cosplay Music Video (CMV) lezing

De CMV’s zijn net zoals de AMV’s (Anime Music Video) best wel populair, maar ook leuk om te maken. Het vergt natuurlijk meer tijd dan het ‘knippen en plakken’ van clips van een animeserie, gezien je zelf moet gaan filmen en moet bepalen wat je gaat filmen en hoe je dat moet aanpakken. Tijdens de lezing die om 14.30 uur begint in de Silver Room krijg je te horen hoe je dat zou moeten aanpakken. Ooit handig voor een competitie?

7. Cosplay Act

Naast de Fashion Show is het ook mogelijk om te kijken naar de competitie van de Cosplay Act. Deelnemers kruipen in de huid van hun karakter door hun cosplay outfit, maar ook door hun acteren. Tijdens deze competitie zullen de deelnemers dit laten zien op het podium en zal de jury de winnaar uitkiezen. Om 15.30 uur gaat de competitie van start.

8. Ouran High School Panel

Voor de liefhebbers van de manga en voornamelijk de anime Ouran High School Host Club (Ouran Koukou Host Club) kunnen hun hart ophalen tijdens de panel die zal plaatsvinden op het podium van MGC Experience! De karakters die je kent van deze Host Club zullen een praatje houden, terwijl je ze van een afstand mag bewonderen! De panel begint om 11.00 uur.

9. Lezing/Workshop Fanfictie

Mocht je geen problemen hebben om – net zoals mij – woorden op papier te zetten en wil je een fanfic schrijven of zit je een beetje vast met het schrijven van je verhaal? Tijdens de lezing/workshop Fanfictie kun je terecht voor meer informatie over Fanfictie, maar zul je ook eventueel op creatieve ideeen gebracht worden door de plottwists en couplings. Om 14.00 uur begint deze lezing/workshop in de White Room.

10. Optreden None Like Joshua en PalmMute

Het is nog niet eerder gebeurd dat er een speciaal optreden gegeven wordt door een artiest op MGC Experience. Dit jaar zullen None Like Joshua en PalmMute een optreden geven om het evenement goed af te sluiten. De Amerikaan None Like Joshua noemt zich de Rapper of Time of de Overlord of Future Rap. Sinds 2009 heeft hij meer dan 175 liedjes uitgebracht die merendeel gratis te downloaden zijn. Hij specialiseerd in het het mixen van vocalen met zijn favoriete EDM, game of anime lied. PalmMute startte in 2014 als een alias om te werken met YouTubers en instrumentale covers te maken. Maar na een aantal hits en de vele volgers is het uitgedraaid in een volledig anime en gaming gerelateerd project. Dit resulteerde in een EP getiteld 8 Bits Of Music in 2015. None Like Joshua en PalmMute zijn geen onbekenden van elkaar, ze hebben even terug de Pokémon GO rap opgenomen. Het optreden begint op het podium om 18.00 uur.

MGC Experience 2016 gaat van start om 10.00 uur en duurt tot 19.00 uur. Er zijn nu nog steeds kaartjes verkrijgbaar in de voorverkoop voor € 11,50. Mocht het niet uitverkocht zijn op de dag zelf, dan zijn kaartjes € 15,00.

Bron: MGC Experience

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?