AVO Blog interview met Illés van Dijken van Terra-con

De nieuwe conventie Terra-con werd verschoven van 18 september naar 27 november en is bezig met de laatste loodjes om het programma rond te krijgen. Tussen de bedrijven door had de organisatie tijd om wat vragen te beantwoorden over Terra-con!

terra-con2016

AVO Blog: Wie ben je en wat is je rol binnen Terra-con?
Illés: Mijn naam is Illés van Dijken, ik sta direct naast de hoofdorganisator van Terra-con.

AVO Blog: Terra-Con was eigenlijk gestart om met twee dieren gerelateerde evenementen samen te lopen. Maar was dit de enige reden om Terra-con op te starten?
Illés:Dit is onstaan doordat wij merkte dat sommige werelden in elkaar overlapte.

Daarbij zien wij vanuit de dierenhobby dat er weinig bekend is over “onze” werelden van elkaar. De opzet was om de conventie naast het dierenevenement te laten lopen. Zodat we ook een idee hadden van hoe we dit nou moesten opzetten.

Echter na een korte facebook rel hebben wij besloten om het evenement alsnog door te laten gaan, alleen dan zonder onze andere evenementen. Het was nooit alleen dus de intentie om het samen te laten lopen, maar ook om wat nieuws in onze organisatie te krijgen. Iets wat jong en fris was en van een totaal andere genre.

AVO Blog: Oorspronkelijk was Terra-Con bedoeld als eenmalige try-out, maar de bedoeling is nu om het een jaarlijks terugkeren evenement te maken.
Illés: Natuurlijk is een eerste editie een try-out, dit omdat wij ook niet weten of wij kunnen bieden wat de deelnemers en bezoekers van ons verwacht. Maar als de eerste editie goed zal gaan lopen, zijn wij zeker van plan om het niet bij een eenmalig event te laten.

AVO Blog: Terra staat voor aarde, zal deze betekenis een thema zijn die doorgevoerd op de conventie?
Illés: Terra-con is natuurlijk afgeleidt van onze andere evenementen. Bijvoorbeeld terrarium en exoknaag beurs. Terra staat zeker voor aarde, dus we zullen ook wel wat meer bij een natuurlijke set-up blijven.

AVO Blog: Wat gaat Terra-Con anders maken dan de andere Nederlandse/Belgische conventies?
Illés: Terra-con hoopt zich uniek te maken door alsnog een de bezoekers een blik te kunnen werpen in onze andere evenementen. Zo zijn wij ook bezig om wat van onze hobby te laten zien.

AVO Blog: Na enige hobbels is het evenement verplaatst van 18 september naar 27 november. Wat voor activiteiten mogen we verwachten tijdens de eerste editie van Terra-Con? Wat is al bevestigd?
Illés: Wat er voor nu is bevestigd is het volgende: Er zal een cosplay wedstrijd komen, waarbij cosplayers de ruimte krijgen om hun beste prestatie neer te zetten.

Ook komt er een karaoke stand waarmee we hopen dat er veel plezier bij zal komen kijken.
Tevens zullen er roofvogels komen waarmee mensen op de foto kunnen, maar dat zal misschien niet het enige zijn.

Er zullen wat food stands komen evenals wat gaming stands. De rest is nog in ontwikkeling.

AVO Blog: Wanneer is Terra-Con een geslaagd evenement? Is dat wanneer de kaartjes zijn uitverkocht?
Illés: Om een geslaagd evenement te draaien, zijn er meerdere factoren die meewegen. Natuurlijk als er kaartjes zijn uitverkocht, maar dat zou misschien niet reëel zijn. Wat wel mooi zou zijn en waar wij ook op hopen, is dat wij na dit evenement zien dat mensen hier plezier hebben gehad, dat ze graag voor een volgende editie terug willen komen.

AVO Blog: Hoeveel kost een kaartje en hoe komen de bezoekers aan kaartjes?
Illés: Een kaartje kost €10 voor 13 jaar en ouder en van 5 tot 12 jaar is een kaartje € 6,- en onder de 5 zijn ze gratis. Je kan ze online bestellen via onze website, of aan de balie tijdens het evenement zelf.

AVO Blog: We zijn aan het einde van het interview, heb je nog een oproep of tips voor mensen die willen komen naar Terra-Con?
Illés: Onze enige oproep is het volgende: Kom allemaal naar Terra-con, een plek waar wij werelden samenbrengen. Doe mee aan onze cosplay wedstijd en haal die mysterieuze prijs binnen. Wij hopen jullie allemaal te zien op 27 november 2016.

Ik wil graag de organisatie en dan vooral Illés van Dijken van Terra-con bedanken voor de tijd om deze vragen te beantwoorden. Terra-con is te volgen via Facebook en officiële website.

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?