Vijfde editie Japan Market in Lloyd Hotel

De vijfde editie van de Japan Market is heel snel, namelijk op zondag 27 november! De locatie is weer het mooie Lloyd Hotel. Maar waarom zou je naar dit evenement moeten gaan? Lees dan even dit artikel voor het antwoord!

japanmarket

Tot nu toe is de Japan Market als vier maal georganiseerd en met succes! Elk evenement heeft gezorgd voor heel wat bezoekers. Van 10.00 tot 17.00 uur zul je de mogelijkheid hebben om diverse stands te bezoeken, Japanse hapjes tot je te nemen en workshops te volgen. Wat maakt dit evenement leuk? De Japan Market is gratis te bezoeken! Maar wat is dan het leukste van het evenement? Dat is de inhoud van de Japan Market!

Er valt genoeg te bekijken en te genieten, maar de organisatie heeft ook aangekondigd dat er een optreden gaat plaatsvinden. Fluitist Shizue Mura zal tweemaal optreden in het restaurant van het Lloyd Hotel, namelijk om 13.00 uur en 15.30 uur. Ze is heel erg thuis in de klassieke muziek, maar ze kan ook een aantal oude Japanse liedjes spelen met de shakuhachi. Mocht je enorm genoten hebben van haar muziek, dan is het mogelijk om een CD of twee te kopen.

De diverse workshops tijdens de Japan Market zijn niet gratis en vooraf aanmelden is te adviseren, meer informatie is op deze pagina te vinden. De workshops zijn Nihonga (Japanse schildering) door Atelier MANABU, Match Workshop door J-PORt en Syabutsu-Buddha kopiëren en Cha-no-yu theeceremonie door SAIAN. Zij hebben ook een eigen stand die te bezoeken is tijdens de Japan Market. Namen als Roppongi, Batsu en Japan is fun! zullen vast een belletje rinkelen bij de regelmatige bezoekers aan AVO Blog, deze zullen ook te vinden zijn op de Japan Market. Er staan meer dan 25 stands en die bieden diverse Japanse en Japan gerelateerde producten aan. Ze zijn het allemaal zeker waard om een bezoekje aan te brengen en eventueel een praatje te maken met de standhouders.

De vijfde editie van de Japan Market vindt een week voor Sinterklaas plaats, dit kan betekenen dat je inspiratie kunt opdoen tijdens de Japan Market voor cadeautjes, maar ook eventueel cadeautjes kunt inslaan! Al met al is deze editie van de Japan Market weer goed gevuld en hoop ik er nu toch echt bij aanwezig te kunnen zijn!

Bron: Japan Cultural Exchange (JCE)

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?