CD Review: VALSHE – RIOT

VALSHE is zeer bekend als Ryouseirui, gezien ze in mannelijke en vrouwelijke stemtypes kan zingen. En dat heeft heel wat mensen op het verkeerde been gezet, gezien haar uiterlijk ook niet een-twee-drie doet denken dat VALSHE een vrouw is!

Valshe heeft al diverse releases op haar naam, waaronder V.D. toch wel het meeste indruk gemaakt lijkt te hebben op de fans. Daar staat ook haar zesde single op, namelijk Butterfly Core, waarbij ze na al die jaren haar eigen gezicht liet zien in de muziekvideo. Op de releases daarvoor zag je een illustratie van Hakuseki met blonde haren en blauwe ogen.

RIOT is de vierde mini-album van de hand van VALSHE, die in 2009 begon als utaite op Niconico, en kwam afgelopen zomer uit.

valshe-riot

Tracklist:

1. silencio
2. RIOT
3. COUNT DOWN
4. MONOLOGUE
5. PANIC ROOM
6. RADICAL COASTEЯ
7. LUCKY DAY

silencio is een prima intronummer, gezien het in zijn geheel instrumentaal is. Het zorgt ook voor een goede overbrugging naar het stevige RIOT. Daarnaast is het super vrolijke liedje LUCKY STAR een perfect einde voor het mini-album, waardoor je met een flinke glimlach het album afsluit.

Het nummer die het meeste ertussenuit springt is toch echt het nummer RIOT, een stevig nummer en ook het meest catchy nummer van het mini-album. VALSHE’s stem komt hier ook het mooiste uit, waarbij ze speelt met haar mannelijke en vrouwelijke stemtypes en haar kopstem flink gebruikt. RIOT is een stoer nummer en de voorbode hiervan was eigenlijk al op de cover te zien van het mini-album. Voor diegene die liever stevige nummers luisteren, dan is RADICAL COASTEЯ ook aan te raden, omdat het nummer van begin tot eind instrumentaal goed in elkaar zit!

Dat VALSHE goed kan zingen, kun je onder andere horen in het liedje RIOT, maar ook in het liedje MONOLOGUE waar je alleen haar vrouwelijke zangstem hoort. MONOLOGUE is een typische ballad die heel mooi is aangekleed met de mooie tonen die afkomen van de keyboard. Het liedje zorgt ervoor dat je je aansteker erbij wil halen om hem te ontsteken en ermee te zwaaien tijdens een concert en is een welkome afwisseling bij dit mini-album.

De meeste liedjes op RIOT is geschreven door VALSHE zelf, alle lyrics zijn in het Japans, maar de titels zijn in het Engels. Ik had zelf gehoopt op een combinatie van Japans en Engels in de liedjes, maar dit maakte het album er niet minder goed door. Het mini-album heeft een mix van stevige liedjes met een flinke dance vibe erdoorheen. Het feit dat VALSHE gebruik maakt van een echte band, zorgt ervoor dat dit album steviger op de muzikale grond staat. Mocht je niet bekend zijn met VALSHE, dan is RIOT zeker een goede start.

Score: 80/100

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?