Product Review: Heart – Shin-Chan Butt Pudding

This post is also available in: English

Recent heb ik een aantal Japanse Candy kits aangeschaft en deze zal ik dan ook gaan reviewen voor AVO. Dit is geen gesponsorde review en hierom zal ik ook niet vermelden waar ik deze set aangeschaft heb, als je online zoekt met de naam van deze kit zal je deze in een aantal webshops vinden.

Heart – Shin-Chan Butt Pudding – Simpel
Prijs: ± €5
Extra benodigdheden: Melk, Schaar, Lepeltje, Koelkast, Magnetron*, Hittebestendig Bakje of Bekertje
* In plaats van het mengsel op te warmen in de Magnetron heb ik het au bain-marie opgewarmd, met een hittebestendige glazen kom boven wat kokend water in een pannetje. Ik heb erin geroerd totdat al het poeder opgelost was en de kom toen eraf gehaald, de onderkant afgenomen met een droge doek en het mengsel terug gegoten in een bekertje om het in de mal te kunnen doen.

Met deze kit maak je drie schattige, en ook grappige, Shin-Chan puddinkjes, er zijn twee versies van deze kit. Bij deze set heb je vooral veel wachttijd, het bezig zijn met de set kost maximaal zo’n 10 minuutjes. De set geeft aan dat de pudding 2 tot 3 uur in de koelkast moet opstijven, ik heb ongeveer 3 uur gewacht voor ik deze eruit haalde.

De kit is erg makkelijk om te maken, maar als je gek bent op Shin-Chan is deze ook zeker de moeite waard. Je kan van te voren al zien welke vorm je puddinkjes gaan hebben.

Het eindproduct ziet er schattig, maar vooral ook grappig, uit, zorg er wel voor dat je alles goed mengt en kijkt of het poeder goed opgelost is. Zoals te zien op de foto lijkt het geheel goed op de verpakking, met de uitzondering dat het niet getekend is. De mal zorgt ervoor dat je een mooi resultaat krijgt.

De roze saus smaakte een beetje zurig, maar toch ook zoet en had een hint van aardbeiensmaak. De puddinkjes smaakte naar vanille en een klein beetje naar custard. Beide hadden een romige textuur.

TIPS: Gebruik een lepeltje om de pudding mix in de mal te doen. Als deze bijna vol is zet je deze alvast in de koelkast en vul dan daarna de rest van de mal. Zo voorkom je dat wanneer je de mal in de koelkast zet er een deel van de mix uit de mal loopt.

Voeg bij het roze mengsel de melk beetje bij beetje toe aan het poeder om klontjes te voorkomen.

Je kan zelf kiezen wat voor soort melk je gebruikt, zo heb ik lactose vrije melk gebruikt. Eventueel zou water waarschijnlijk ook werken, maar dan zou het resultaat wel minder smaakvol zijn.

Wil je nogmaals van deze kit genieten?

Maak de mal, na gebruik, schoon met warm water en laat deze aan de lucht drogen. Gebruik geen zeep bij het schoonmaken van de mal.

Als je de mal wil hergebruiken kan je hier wat pudding mix in doen. Je zou het roze sausje kunnen vervangen met yoghurt of slagroom met wat aardbeien sap of aardbeienjam er doorheen.

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?