Anime Review: Gakuen Handsome

This post is also available in: English

Gakuen Handsome is een parodie serie, want wanneer je begint met kijken al snel duidelijk word. De tekenstijl is niet erg mooi, wat de bedoeling is, en de serie legt anime onder een vergrootglas. Of tenminste sommige delen van anime. Zoals extra puntige kinnen of de ‘oh nee, ik kan niet verliefd zijn op een jongen, ik ben een jongen’ cliché die je vaak terugziet in shounen ai. De afleveringen zijn slechts 3 minuten lang en het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige game van Tohoku Penet.

De series heeft geen duidelijke verhaallijn. Het begint met een 17 jarige jongen, de hoofdpersoon van het verhaal. Het verhaal word verteld vanuit zijn uitzichtpunt en zijn naam is Yoshiki Maeda. Baramon High School, een privéschool voor de mannelijke elite, is waar het verhaal zich afspeelt. Yoshiki is nieuw en ontmoet best een aantal karakters hier, onder wie een vriend uit zijn jeugd Takuya Saotome, de voetbal aanvoerder Sakuya Mitsurugi, de hoofdmeester Jirou en de studentenraadspresident Renji Kagami. Liefde, vriendschap en conflict zijn allemaal deel van deze serie.

Aangezien de afleveringen slechts 3 minuten lang zijn werkte dit best limiterend voor de serie, als het om de verhaallijn en ontwikkeling van de karakters gaat. Er is een beetje achtergrond bekend over de karakters, maar niet veel. De verhaallijn lijkt best lukraak te zijn, in tegenstelling tot andere series met korte afleveringen, zoals Fudanshi Koukou Seikatsu. Gakuen Handsome’s genres zijn Komedie, Parodie, School en Shounen Ai. Deze genres omschrijven de serie redelijk goed, alhoewel je van een serie die liefde, vriendschap en conflict aankondigt meer conflict en liefde zou verwachten in de serie.

Zoals ik al aangaf is de tekenstijl niet erg mooi en de animatie is niet erg vloeiend, maar dat lijkt deel te zijn van het ‘Parodie’ genre in deze serie. De meeste bijfiguren horen er ‘mooi’ uit te zien, wat nog wel goed duidelijk gemaakt word ondanks de tekenstijl, met kleine details in hun uiterlijk en gedrag.

Het intro liedje van de anime, ‘GET!! Yume & DREAM (GET!! 夢&DREAM)’ door Shou Kagami, is een beetje overdreven wanneer je kijkt naar de vertaalde songtekst. Dat is de bedoeling van de anime, aangezien het een parodie is, dus het past er goed bij. De songtekst van het eindliedje, ‘Shin Handsome Taisou de Zundokohoi (真・ハンサム体操でズンドコホイ)’ door 10Re; lijkt ook best lukraak, maar dat lijkt de serie zelf ook. Beide liedjes zijn vrolijk en klinken wat overdreven, wanneer het gaat om de uitspraak van de woorden.

Persoonlijk had ik wat meer verwacht van de serie, maar ik heb de game nooit gespeeld en nooit gekeken naar enig ander Gakuen Handsome materiaal, dus er was niet echt een basis voor mijn verwachtingen. Ik zag gewoon een hoop mogelijkheden in een shounen ai parodie serie, maar de serie bracht me helaas niet aan het lachen. Het was geen serie die ik vreselijk vond om te kijken, maar er was niet veel origineels aan. De inhoud was vaak gewoon een overdrijving van de inhoud van andere anime, maar niet op een grappige manier. Het leek er meer op dat ze alleen aangaven dat bepaalde dingen soms in anime gebeuren.

Misschien ben ik niet de juiste doelgroep voor deze anime, ook al geniet ik wel vaak van parodies en komedie.  Misschien is de serie leuker om te kijken als je de game gespeeld hebt.

Studio: Team YokkyuFuman
Start uitzending: 4 Oktober 2016
Aantal afleveringen: 12

Score: 40/100

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?