10 dingen die je niet mag missen op TomoFair Amsterdam 2017

Zaterdag 7 Januari is het zo ver: TomoFair Amsterdam 2017 in het World Fashion Centre Beursplaza. Dit is niet de eerste editie van TomoFair, maar wel de eerste editie die plaatsvind in Amsterdam en volgens de organisatie zal deze editie groter zijn dan de voorgaande edities in Nijmegen. Aangezien dit evenement plaatsvind over ongeveer twee weken werd het hoog tijd voor een lijstje met 10 dingen die je niet mag missen op TomoFair Amsterdam 2017.

tomofair_amsterdam

1. Markt

Net als voorgaande edities van TomoFair beloofd ook deze editie een divers aanbod aan merchandise te bieden. Zo spreekt de organisatie van: anime, arts, games, cosplay, comics, films en meer. Onder de vele standhouders vallen bijvoorbeeld: MostCutest.nl, Red Dot Commerce en The Oriental Shop.

2. Workshop: Needle Felting

Oranda no Panda bied op TomoFair Amsterdam een workshop Needle Felting aan. Hierin zal je leren om met behulp van een speciale viltnaad en super fijne wol je eigen 3d poppetje te maken. Dit is een inloopworkshop, dus je hoeft je hier niet van te voren voor in te schrijven. Wel moet je je eigen workshopmateriaal aanschaffen, dit kost je 2 TomoCoins. Als je de basis eenmaal onder de knie hebt kan je misschien wel je favoriete Japanse mascottes maken!

3. Workshop: Cosplay 101

Ben jij een beginnende cosplayer? Of wil je graag wat meer basiskennis over cosplay? Dan is de Cosplay 101 workshop waarschijnlijk wel iets voor jou. Deze word verzorgd door The Partyvengers props & cosplay. Diverse onderwerpen, waaronder props, make-up, kostuums en pruiken, worden behandeld in deze workshop.

4. Cosplay Armor & Props Lecture

Als de Cosplay 101 workshop je aanspreekt zal deze lecture je waarschijnlijk ook aanspreken. De lecture focust zich op het maken van cosplay armor en props. Meerdere veelgebruikte materialen worden behandeld zoals worbla, wonderflex en craft foam, maar ook papier-maché. Je krijgt tips voor het gebruiken van deze materialen, hoe je ze kan bewerken en verven. Daarnaast is er de mogelijkheid om vragen te stellen. De lecture word gegeven door Kai, ofwel Envoysoldier.

5. AMV Competitie

Zoals gebruikelijk op de meeste conventies heeft ook TomoFair een AMV competitie, deze word door Anime Music Video Nederland gehouden. Er kan gewonnen worden in de categorieën Best AMV of 2016 en Best AMV. Om aan deze wedstrijd mee te doen moet je je inzending voor 31-12-2016 om 23:59:59 aanleveren, voor meer informatie over deze AMV wedstrijd kun je hier terecht.

6. GameRoomS.nl Competities

GameRoomS.nl organiseert tijdens TomoFair Amsterdam Pokémon Sun & Moon competities en Super Smash Bros. Melee competities. Beide games zijn redelijk populaire Japanse games van Nintendo en het is leuk om te zien dat er zo snel na het uitkomen van Pokémon Sun & Moon al een competitie word gehouden.

7. Pokémon Trading Card Game Tournament

Hou je meer van ouderwets spelletjes spelen? Dan is het Pokémon Trading Card Game Tournament misschien meer jou ding. Via deze pagina kan je je inschrijven voor het Pokémon Trading Card Game Tournament op TomoFair Amsterdam, dit loopt namelijk via Play Pokémon en hiervoor moet je een Play ID hebben. Je kan je tot 12 uur op 7 Januari 2017 aanmelden.

8. Dance Dance Revolution (DDR)

DDR, of Dance Dance Revolution, is ondertussen niet weg te denken van de meeste Nederlandse conventies en word hier verzorgd door Power2All. Het is een Japanse serie computerspellen die geproduceerd zijn door Konami. DDR word ook wel computerdansen genoemd, je staat op een platform met pijlen en moet op het juiste moment in een liedje op de juiste pijlen drukken met je voeten. Dance Dance Revolution is leuk om te spelen of je het nou voor het eerst of voor de zoveelste keer speelt.

9. Karaoke

Net als vorige edities van TomoFair zal deze nieuwe editie in Amsterdam je ook weer de mogelijkheid bieden om zo hard of zacht te zingen als je wil, door middel van Karaoke. Ondertussen is Karaoke een vereiste op de meeste conventies en is zelfs bekend onder mensen die nooit conventies bezoeken. Geen conventie is compleet zonder er lekker te kunnen zingen, in een gezellige sfeer en zo TomoFair dus ook niet!

10. TomoTaste

Laten we het eten niet vergeten! TomoTaste is ondertussen een begrip waar bezoekers van voorgaande TomoFair edities wel bekend mee zijn. TomoTaste word in een aparte hal, hal 2, gehouden en is vrij toegankelijk voor de bezoekers van TomoFair Amsterdam.

Hier kun je verscheidene Japanse gerechten bestellen die live voor jou bereid worden. Het eten word aangeboden door Osaka Cooking, Japanse Poffertjes – Tako Yaki en Cherry Pie Maid Café.

Dit waren de tien dingen die ons opvielen, maar als hier niets voor je tussenstaat kan je altijd nog op de website van TomoFair kijken om te zien wat er nog meer te beleven valt. Het gehele programma kan je hier terugvinden. Tickets zijn aan de deur €9,99 indien beschikbaar en in de voorverkoop online €4,99. Deze kunnen hier aangeschaft worden. Het World Fashion Centre Beursplaza is te vinden in Amsterdam aan Koningin Wilhelminaplein 13.

Bron: TomoFair

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?