Product Review: Bourbon – Petit Bear Chocolate House

This post is also available in: English

Recent heb ik een aantal Japanse Candy kits aangeschaft en deze zal ik dan ook gaan reviewen voor AVO. Dit is geen gesponsorde review en hierom zal ik ook niet vermelden waar ik deze set aangeschaft heb, als je online zoekt met de naam van deze kit zal je deze in een aantal webshops vinden.

Bourbon – Petit Bear Chocolate House – Erg uitgebreid
Prijs: ± €20,-
Extra benodigdheden: Lepel, Koelkast, Magnetron*, Hittebestendig Bakje of Bekertje, Optioneel: Spuitzak of Boterhamzakje, Plank, Bakpapier, Plakband, Schaar
* In plaats van het mengsel op te warmen in de Magnetron heb ik het au bain-marie opgewarmd, met een hittebestendige glazen kom boven wat kokend water in een pannetje. Ik heb erin geroerd totdat al de chocolade gesmolten was en de kom toen eraf gehaald, de onderkant afgenomen met een droge doek en het mengsel terug gegoten in een bekertje om het in de mal te kunnen doen.

Met deze kit van Bourbon maak je een heel schattig chocolade huisje met een dak van wafeltjes en koekjes. De ramen zijn in de vorm van een berenhoofd en er zit bij deze set zelfs een schattig beren speeltje. Er zitten 4 soorten koekjes en chocolade in de verpakking om het huisje te maken en te versieren. Daarnaast zit hierin ook een mal voor de chocolade, een ondergrond om het huisje op te bouwen en, zoals ik al eerder aangaf, een beertje in een willekeurige kleur. In totaal ben ik ongeveer een uur met deze set bezig geweest, als je de wachttijd niet meetelt, mede omdat mijn dak helaas uit elkaar viel en opnieuw met chocolade aan elkaar geplakt moest worden. Je kan nog veel meer tijd besteden aan het decoreren van het huisje, met bijvoorbeeld poedersuiker als sneeuw en royal icing om ijspegels aan het dak vast te maken.

Deze kit kost best wel wat tijd, maar de aparte onderdelen zijn wel makkelijk te maken. Het is heel leuk om het huisje te versieren en in elkaar te zetten, je ziet het echt één geheel worden. Daarbij vind ik het altijd heel leuk als je zoveel als je zelf wilt kunt decoreren.

Het eindproduct ziet er schattig uit, probeer wel alles zo netjes mogelijk te doen. Zoals je ziet op de foto lijkt het geheel goed op het chocolade huisje op de verpakking, alleen is de chocolade wat donkerder dan op de verpakking lijkt.

De chocolade smaakte niet zoals ik chocolade gewend ben. Het was melkchocolade, maar bevatte geen cacaoboter, waardoor het minder naar chocolade smaakte. Het leek een beetje een romige textuur te hebben, de chocolade is redelijk zacht om door te bijten, maar het smaakte niet romig. Eigenlijk smaakte het vetter dan chocolade meestal doet, nou zag ik bij de ingrediënten dat er ook redelijk wat plantaardige olie in zat, dit kan het verklaren. De chocolade smaakte wel redelijk, maar niet heel erg lekker. Het had een redelijk flauwe smaak.

Dan, de koekjes. Er zaten vier verschillende koekjes in deze kit: rechthoekige wafels, cilindervormige wafel koekjes, ronde chocolade koekjes en ronde lichte koekjes. De rechthoekige wafels vormden het dak, deze smaakte lekker luchtig en hadden een heel dun laagje vulling. Volgens mij waren ze gevuld met cacao crème, of iets wat daar op lijkt, maar omdat er zo weinig in zat was het moeilijk te proeven. De cilindervormige wafel koekjes waren heerlijk knapperig en hadden chocolade aan de binnenkant. De ronde chocolade koekjes, of zo zagen ze eruit, smaakte eigenlijk helemaal niet echt naar chocolade. Ze hadden een beetje de textuur van een Bastogne koek van LU. Verder smaakte deze een heel klein beetje naar cacao. Tot mijn verassing waren de ronde lichtere koekjes zoute koekjes, dit had ik niet verwacht omdat alle andere onderdelen van deze set zoet waren, maar de zoute koekjes past er eigenlijk prima bij!

TIPS: Bij het uit de mal halen moet je uitkijken voor de kleine beren hoofdjes. De oortjes breken helaas snel van de rest af, dus voorzichtig eruit halen.

Als je preciezer te werk wil gaan dan met een lepeltje kan je de chocolade ook in een (wegwerp) spuitzak of boterhamzakje doen en hier een klein hoekje vanaf knippen. Dit werkt bijvoorbeeld heel goed als je chocolade muren aan elkaar wilt vastmaken.

Wanneer je de twee kanten van het dak maakt zou je dit op een plank kunnen leggen met bakpapier eroverheen, wat aan de achterkant met plakband vastzit. Zo weet je zeker dat je de twee kanten van het dak ook weer ervan af krijgt, ook wanneer je iets te veel chocolade gebruikt om de losse koekjes aan elkaar vast te maken.

Op de achterkant van de twee kanten van het dak kan je tussen de koekjes ook wat chocolade smeren, om het dak wat steviger te maken.

De chocolade uit deze kit is ‘nep’ chocolade, ook wel bekend als compound chocolate. Dit betekent dat er geen cacaoboter in zit en de chocolade op kamertemperatuur hard kan worden. Dit gebeurde bij mij helaas meerdere keren, let dus op dat je niet te lang wacht tussendoor en de chocolade altijd terug in de kom waarin je het gesmolten hebt doet tussendoor, ook al je een spuitzak gebruikt. Anders word het hard in de spuitzak en krijg je het er lastig weer uit.

Wil je nogmaals van deze kit genieten?

Maak de mal, na gebruik, schoon met warm water en laat deze aan de lucht drogen. Gebruik geen zeep bij het schoonmaken van de mal.

Als je de mal wil hergebruiken zou je nog een chocolade huisje kunnen maken. Wanneer je dit wilt doen heb je 200 gram chocolade nodig, in de kit zat 210 gram maar ik hield nog ongeveer 20 gram over. De koekjes kan je vervangen met soortgelijke koekjes. Hieronder vind je afmetingen van de koekjes in deze set, je kan ook eventueel koekjes kleiner snijden of zelf koekjes maken. Alle afmetingen zijn die van één koekje.

Rechthoekige wafels: ±8cm lang, ±3,2cm breed, ±0,6cm dik.
Cilindervormige koekjes: ±9,5cm lang, ±1cm dik.
Ronde chocolade koekjes: ±2,5cm diameter.
Ronde lichte koekjes: ±3cm diameter.

De mal kan je ook voor bijvoorbeeld fondant gebruiken, al zou je dat willen. Je kan het huisje versieren zoals je zelf zou willen, bijvoorbeeld met mini stroopwafels om het lekker Hollands te maken!

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?