Anime Review: Watashi ga Motete Dousunda (Kiss Him, Not Me!)

This post is also available in: English

Wanneer een fujoshi genaamd Kae Serinuma snel veel gewicht verliest, door het rouwen om de dood van haar favoriete anime karakter, krijgt ze plotseling aandacht van een aantal knappe jongemannen. Kae, die gewend is om vanaf de zijlijnen toe te kijken in plaats van het middelpunt van de aandacht te zijn, vind het moeilijk om met de hun interesse in haar om te gaan en het word haar al snel te veel, maar de jongens deinzen niet terug. Ze zijn vastberaden om haar hart voor zich te winnen, ook al zou fujoshi Kae hun veel liever onder mekaar stelletjes zien vormen en hun homo romances zien ontwikkelen. Zij denkt dat prinsen met prinsen zouden moeten zijn, in plaats van met prinsessen en houd ervan om te speuren naar kleine hints van homo pairings, niet alleen in anime maar ook in het dagelijks leven. De groep jongens die om Kae heen zwermen ontdekken al snel haar ware aard, maar blijven geïnteresseerd in haar elk om hun eigen reden.

Alhoewel de meeste van de jongens rond Kae komen hangen vanwege haar uiterlijk, komen ze er al snel achter dat ze veel meer te bieden heeft dan alles dat. Haar vrolijke persoonlijkheid en vriendelijke aard word al snel duidelijk, zelfs wanneer haar otaku kant aan hun onthult word. Hoe hun gevoelens zich ontwikkelen is leuk om te zien, aangezien hun gevoelens gaandeweg getest worden. Tegelijkertijd zie je Kae het moeilijk hebben met het feit dat ze niet op een normale manier op een jongen kan focussen, zoals elk ander meisje dat wel kan, haar fujoshi kant neemt vaak de controle van haar over. Ze probeert van otaku naar otome te veranderen, maar dat loopt niet altijd zoals ze hoopt. Ondanks dit alles lukt het haar wel om hechter met de jongens te worden, maar ze is nog altijd niet voorbereid op hun romantische avances.

De karakters in deze serie zijn allemaal makkelijk uit elkaar te houden, niet alleen vanwege hun uiterlijk maar ook vanwege hun persoonlijkheden. Door de variatie in persoonlijkheden zijn ereen hoop grappige interacties en conflicten, al helemaal omdat ze allemaal hetzelfde lijken te willen: een relatie met Kae. Helaas word er niet echt diep ingegaan op hun achtergrond, maar omdat ik de manga heb gelezen weet ik wel dat er veel meer informatie over deze karakters is dan wat je in de serie te zien krijgt.

Watashi ga Motete Dousunda, of Kiss Him, Not Me!, is een shoujo serie gevuld met grappige momenten en pogingen tot romantiek. De genres van de serie zijn harem, komedie, romantiek, school en shoujo. Alhoewel een hoop delen van de anime zich helemaal niet afspelen op school.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige manga door Junko, een mangaka die bekend is voor haar shounen ai manga, waaronder Conveni-kun en Recipe no Ouji-sama. Brain’s Base is de studio achter deze anime, hun staan bekend om Tonari no Kaibutsu-kun, Durarara!! En Hotarubi no Mori e, naast een hoop andere titels.

Voor diegene die de manga hebben gelezen kan deze anime serie verwarrend zijn. Tot aflevering 5, wat eindigt aan het einde van hoofdstuk 12, klopt de anime met de chronologische volgorde van de manga. Na deze aflevering houd de anime zich daarentegen totaal niet aan de volgorde van de manga. Aflevering 6 begint met delen van hoofdstuk 22 en 23 en vanaf daar gaat het door naar hoofdstuk 24 en verder. Tot aflevering 9, welke teruggaat naar hoofdstuk 15 en vanaf daar verder gaat. Persoonlijk vond ik de verhaallijn redelijk verwarrend op deze manier.

In de animatie en tekenstijl van deze serie kon ik geen fouten vinden. De tekenstijl sprak me aan, omdat deze mooi is, maar ook omdat deze erg lijkt op de tekenstijl in de manga. De animatie lijkt vloeiend te verlopen en er was geen enkel moment waarop ik verward was over wat de uitdrukkingen op de karakters hun gezichten betekenden.

‘Prince×Prince’ door From4to7 is een vrolijk en aanstekelijk liedje die een goede intro verschaft voor deze anime, de animatie die je in de intro ziet geeft de vele karakters en onderwerpen in deze anime goed weer. Het eind liedje, ‘Dokidoki no Kaze (ドキドキの風)’ door Rie Murakawa, is ook vrolijk, maar het ritme is langzamer en de manier waarop sommige van de woorden uitgesproken warden was iets te overdreven naar mijn smaak. Het klinkt alsof de zangeres probeert overdreven schattig te klinken, maar dat past wel bij de plaatjes die te zien zijn, denk ik.

Eerlijk gezegd verwachtte ik meer van deze serie te genieten, maar wat mij hiervan weerhield was de gehusselde tijdlijn. Het verhaal verloopt te snel en slaat achtergrond informatie over sommige karakters over. Het is nog steeds een leuke anime om te kijken, maar dit was wel een grote teleurstelling voor mij. Dat terzijde had Kiss Him, Not Me! een hele hoop grappige momenten en was vol van een genre waar ik graag naar kijk: Romantiek. Dat gecombineerd met de onderwerpen fujoshi, shounen ai en otaku zorgt ervoor dat deze anime zeker het kijken waard is voor iedereen die van komedie hou of van één van de hiervoor genoemde onderwerpen.

Als je de manga nog niet gelezen hebt, maar deze wel wil lezen, raad ik je aan om bij hoofdstuk 1 te beginnen. Op die manier mis je niets van het verhaal, zoals deze hoort te verlopen.

Studio: Brain’s Base
Start uitzending: 7 Oktober 2016
Aantal afleveringen: 12

Score: 70/100

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?