Editor’s Letter: Goede voornemens

Hoera, het nieuwe jaar is begonnen! Tijd om dingen te doen die je het afgelopen jaar vergeten bent te doen en dingen te laten die je het afgelopen jaar iets te vaak hebt gedaan, maar wat eigenlijk helemaal geen goed idee was. Goede voornemens, toch?

Het jaar 2016 is maar net afgesloten en het vuurwerk was hier te zien, maar vooral te horen. Er hing al wat mist en de gehele avond was al een mooie vuurwerkshow te zien vanaf mijn woonkamer, terwijl ik luisterde naar mijn favoriete Japanse muziek. Ik vermaakte mij wel op zeshoog, in een flat waar merendeel van de mensen waren vertrokken naar familie om gezellig daar het nieuwe jaar in te luiden.

Na het afronden van een aantal belangrijke zaken, die ene sollicitatie die er echt uitmoet tot aan het nakijken van de zorgverzekering en het jaar afsluiten voor AVO, begon ik te kijken naar een aantal Japan gerelateerde video’s op YouTube. In een van de video’s vertelde iemand dat die niet meer met de trend mee wilde gaan, maar kwaliteit wilde afleveren in plaats van kwantiteit. Later zag ik een bericht van een persoon die al jaren een succesvolle website beheert: “Ik ga mij meer focussen op mijn leven.”. Zo zag ik een aantal andere soortgelijke berichten voorbij komen van mensen die ik volg. Ik zie een trend oppoppen.

Ik ben zelf een persoon die trends het liefste langs mij heen laat gaan. De anime Yuri!!! on Ice heb ik ontweken door alle enthousiaste berichten, vooral na de vele spoilers op voornamelijk Facebook. Ik heb besloten deze op een ander moment te kijken, misschien later dit jaar. Maar ook als het gaat om AVO geef ik juist de kleine onbekende mensen een kans om in de schijnwerpers te staan in plaats van de grote namen. Ik ben iemand die graag als een detective het internet opgaat en dan de pareltjes uit de hooiberg haalt – ik wil mij niet zo prikken aan de naalden – en dan uiteindelijk deze de aandacht geven die het verdiend. Ik negeer de grote namen totaal niet, ik hou ze zeker in de gaten en heb zeker het 1 en ander in de schijnwerpers te gezet, toch zoek ik graag de kleinere namen op. Het is net zoals AVO Forum. Deze promoot ik al jaren als: klein, maar fijn. Vele mensen vinden het gezellig en er is maar een klein vast groepje actief. Het draait nog steeds na bijna 14 jaar.

Het afgelopen jaar merkte ik dat ik naast al die parels, ook hooi op mijn vork had genomen. Iets te veel! Het zorgde ervoor dat ik minder kwaliteit leverde en dat frustreerde mij enorm. Na het zien van al die berichten van mensen die focus willen leggen op hun leven en meer kwaliteit willen leveren, dacht ik: “Waarom zou ik dat ook niet doen?” Het constant willen leveren is best lastig en een achterstand van artikelen is ontstaan, doordat ik mij ook focuste op het leveren van nieuws. Het maakte het lastig om de achterstand in mijn eentje weg te werken. Ik kwam het afgelopen jaar behoorlijk wat hordes tegen, maar sprong niet hoog genoeg waardoor het resultaat mij teleurstelde. Ik klapte best wel hard op de grond! En dan die muren die ik tegenkwam, die waren behoorlijk hoog. Ik zag hoe anderen met een trappetje met gemak over de muren heen gingen, terwijl mijn trap in duizend stukjes lag. Het doet je denken: “Wat doe ik verkeerd?” Ik dacht dat anderen mij zaten tegen te werken, maar uiteindelijk was ik het zelf omdat ik anderen de optie gaf om mij tegen te werken. Ik wil dat voortaan anders doen!

Het zal een hele ommezwaai zijn, dus het kan misschien heel even duren voordat ik het onder de knie heb, maar ik ben zeker van plan het dit jaar beter te doen voor mijzelf en AVO! Aan het einde van dit jaar hoop ik te kunnen zien dat AVO gegroeid is op een zeer positieve manier. Ik wil trots kunnen zijn op mijn prestaties en AVO groter maken, hopelijk mag dat met jullie erbij!

Gelukkig Nieuwjaar en de beste wensen voor 2017!

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

2 gedachten over “Editor’s Letter: Goede voornemens

  • 2 januari, 2017 om 11:50
    Permalink

    volste vertrouwen in je Francisca. Je zal zien dat wanneer je de nodige tijd en aandacht aan jezelf geeft, je uiteindelijk ook weer beter en sterker voor AVO kan presteren. Toi Toi Toi. en een gezond en gelukkig 2017.

    Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?