MV Review: OWARIKARA – ついに秘密はあばかれた (tsuini himitsu wa abakareta)

Als we gaan praten over OWARIKARA (オワリカラ), dan weten we dat we funk, rock en blues mogen verwachten qua muziek. De band is sinds 2008 actief en staat bekend om hun energieke shows en heeft al heel wat releases op hun naam staan.

De band kwam in mei 2016 met hun eerste commerciële album getiteld ついに秘密はあばかれた (tsuini himitsu wa abakareta, eindelijk is het geheim bekend), voor vele fans was het ook wel ‘eindelijk een nieuw album’, gezien ze er twee jaar op hebben moeten wachten. Ter promotie van het album heeft de band kort voor het einde van 2016 een muziekvideo online gezet met Virtual Reality technologie, waarbij je 360 graden kunt draaien in de video. Dit werkt ook alleen op de smartphone, als je dit bekijkt op je PC is het trouwens ook wel interessant om de video te bekijken, maar zul je al gauw zien dat het effect niet zo goed overkomt dan als je het via je smartphone bekijkt en al helemaal met een VR bril!

ついに秘密はあばかれた is een lekker snel en swingend nummer, welke extra benadrukt wordt door de muziekvideo. Er is gespeeld met kleuren, flitsende beelden, rotoscopie en gekke afbeeldingen en vormen. De video geeft een psychedelisch effect mee wat het liedje zeer ondersteund. Vanaf het begin van de video zou je niet verwachten dat dit je te wachten staat, gezien het start met de band – bestaande uit gitarist en vocalist Takahashi Hyouri, bassist Tsuda Fumihiko, toetsenist Kameda Taku en drummer Kawano Kenta – die hun instrumenten klaarzet om te starten met muziek maken in een studio. Daarna gaat het snel in de video, maar ook qua muziek, en dat is zeker het bekijken en beluisteren waard!

Score: 90/100

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?