10 dingen die je niet mag missen op Dynamiccon 2017

Heel misschien ben je overtuigd geraakt van het evenement door het enthousiaste interview die AVO Blog kort geleden had met de organisatie van Dynamiccon en heb je gauw daarna een ticket gekocht of misschien wacht je alle aangekondigde activiteiten af? In ieder geval is het bijna tijd voor de eerste editie van Dynamiccon en dus ook voor de welbekende ’10 dingen’ van AVO Blog!

De eerste editie vindt plaats op 29 januari in Dynamo Eindhoven. Nog aan het twijfelen welke activiteiten je niet mag missen? Ik help je een handje!

1. Cosplay Panel met Kinpatsu en Pretzl Cosplay

Ook al is binnenkort de eerste editie van Dynamiccon, meteen wilde de conventie goed uitpakken met interessante cosplayers als gasten. De hoofdgast is Kinpatsu Cosplay, die geheel uit Zuid Afrika komt vliegen om de eerste editie mee te maken. Ze heeft diverse wedstrijden gewonnen en al meer dan 45 cosplays gemaakt. Daarnaast is Pretzl Cosplay ook te gast bij de conventie die al best wel bekend is in Nederland door haar cosplay creaties. Speciaal tijdens Dynamiccon gaan beide cosplayers een panel houden waarbij jij – de bezoeker – al jouw brandende vragen kunt stellen. Beide dames zijn niet zomaar uitgekozen als gast, dus mocht je iets willen weten – over waarom ze begonnen zijn met cosplayen tot aan het maken van cosplays – tijdens deze panel krijg je de kans om ze te stellen!

2. Workshop Stage Performing

Jullie weten allang wat de belangrijkste dingen zijn die horen bij cosplayen, dus die Cosplay 101 kan al overgeslagen worden! Maar gelukkig biedt Dynamiccon niet alleen een instaplezing over cosplayen, maar ook een stap verder: na het maken van die perfecte kostuum, hoe zit dat nu als je mee gaat doen met een cosplay competitie? InuNeko Cosplay gaat dat allemaal vertellen tijdens de workshop Stage Performing. Om de workshop bij te kunnen wonen moet je vooraf al aanmelden.

3. Karaoke

Een conventie zonder karaoke is stiekem geen conventie. Tijdens Dynamiccon is het mogelijk om je mooiste stem te laten horen bij Asgard Sings! Met 15000 liedjes, verdeeld over 39 talen, kan ieder zijn of haar liedje zingen! Daarnaast kun je meedoen aan een competitie met een zeer toffe naam ‘Thor’s Voice Battle’ waarbij je kunt strijden voor de eerste plek voor zang of optreden. En daar horen natuurlijk prijzen bij. Aanmelden kan via Asgard Sings!

4. Cosplay Rental

Op Yashincon kon je vorig jaar de kans krijgen om verschillende cosplay kostuums te passen en ermee rond lopen. Dit was een best unieke activiteit bij deze conventie en blijkbaar zeer geslaagd, want Yashincon werkt samen met Dynamiccon om deze activiteit ook op Dynamiccon aan te bieden. Wil je gaan cosplayen, maar heb je de stap nog niet weten te zetten, dan is dit zeker een idee om uit te proberen!

5. Honey Garden

Het is even stil geweest rondom Honey Garden, maar daarom is het extra leuk dat het cafe op een conventie komt te staan. Ze komen met lekkere hapjes en drankjes en dat allemaal in de stijl van het maid- en butler café in Japanse stijl. Zeker waard om te bezoeken!

6. Cosplay Dating Game

Voor diegene die niet meer solo – of zoals GeekLove het noemt (Han) Solo) – naar conventies wil gaan of het geinig vinden om nieuwe mensen te ontmoeten is het een idee om mee te doen met de Dating Game op Dynamiccon. GeekLove heeft de leiding over deze activiteit met een knipoog. Tijdens de Cosplay Dating Game zullen we een Bachelor(ette) hebben met meerdere deelnemers. De Bachelor(ette) zal in-character vragen stellen aan de deelnemers. Hij/zij zal een deelnemer kiezen die het beste bij het personage past. Natuurlijk is dit allemaal zonder te zien wie de deelnemers zijn, maar dat kan het publiek wel zien! Mocht je mee willen doen, stuur dan een mailtje naar GeekLove.

7. Workshop Cosplay Video

ShiroYuki Productions is geen onbekende in de cosplay wereld, het YouTube kanaal van cosplay duo Chanco Cosplay en Akuro Cosplay heeft al ruim 22.000 volgers en geregeld gooien ze naast skits, tutorials en live-action ook regelmatig een muziekvideo eruit! Het duo zal tijdens de workshop tips en tricks geven over het maken van muziekvideo’s. Voor deze workshop moet je je vooraf aanmelden.

8. Verhaal van Gerard Jellema

Gerard Jellema leerde ik kennen tijdens We Love Japan 2015 en sindsdien is hij op diverse Japan gerelateerde evenementen en zo ook bij de eerste editie van Dynamiccon. Tijdens deze conventie zal hij lichte en donkere sprookjes over Japan vertellen. Er zijn twee optredens en zal op binnenloop gedaan worden, dus als je dit niet wil missen wees dan op tijd!

9. PixieOn schmink & facepaint

Zit je make-up nog goed na die (lange) reis naar Dynamiccon toe of heb je geen idee hoe je je gezicht het beste kunt beschilderen in combinatie met de cosplay of outfit die je draagt? PixieOn schmink & facepaint is aanwezig op de conventie om je daarin te helpen.

10. Pokémon Cosplay Photoshoot

Gezien de vele positieve reacties rondom de cosplays die de gasten van Dynamiccon aantrekken, namelijk de Espeon cosplay van Kinpatsu en de Pidgeot cosplay van Pretzl, is er besloten om een fotoshoot te organiseren met Pokémon als thema. Tussen 16.00 en 17.00 uur, na de cosplay competitie zal de fotoshoot gehouden worden. Dus mocht je een Pokémon cosplay in bezit hebben, dan is dit je kans om met twee supertoffe cosplayers op de foto te gaan in stijl!

Dit is natuurlijk maar een greep uit de activiteiten, er is veel meer te beleven! Kaartjes voor Dynamiccon zijn nog steeds te koop. In de voorverkoop kost een kaartje € 20, maar mocht je met iemand naar de conventie gaan, dan kun je kiezen voor een Sidekick tickets, waardoor de tickets € 15 per persoon kost. (2 voor € 30) De eerste editie van Dynamiccon in Dynamo op zondag 29 januari duurt van 11.00 tot 21.00 uur.

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?