MV Review: UNiTE – A Little Picture

Het nieuwe jaar is net begonnen en UNiTE komt met een mooie gloednieuwe video! 

UNiTE (ユナイト) is een band opgericht in 2011 en de leden van nu zijn: Yui (zanger), Shiina Mio en LiN (gitaristen), Haku (bass) en Sana (drums). Hun laaste single was Tengoku ni Ichiban Chikai Ongaku, uitgebracht op 21 september 2016. Nu is het weer tijd voor een nieuwe single, namelijk A Little Picture!

In vele van hun video’s en outfits komt vaak kleur in voor. In A Little Picture is het kleurgebruik heel mooi gedaan. Het is een lichte video en met een vleugje kleur en de combinatie oogt erg rustig. Ook met het lichtinval hebben ze rekening gehouden, het is niet overbelicht geworden. In de video zie je de bandleden schilderen op canvassen en later bekliederen ze zichzelf nog samen onder de verf. Zo laten ze zien dat ze het leuk met elkaar hebben en niet alles te serieus nemen. De video is goed in elkaar gezet, de effecten zijn mooi gedaan en in sommige schilderijen zie je animaties die ook goed zijn gedaan. Er is ook ondertiteling maar deze is wel in het Japans, behalve een paar zinnen en woordjes die wel Engels gezongen zijn.

De muziek is redelijk rustig maar houdt wel een goed tempo aan. Naast de gitaren, bas en drums hoor je ook een trompet door de muziek heen, het past er goed bij en geeft net dat beetje extra bij het lied. Dit lied geeft meer een popmuziek gevoel in plaats van rock, maar dat hoeft niet perse slecht te zijn. Het is zeker niet slechter dan hun vorige singles en dat is een goed teken. Het is een fijn nummer om naar te luisteren en de fans kunnen zeker tevreden zijn en hopelijk uitkijken naar nog meer nieuwe muziek van UNiTE dit jaar!

Score: 80/100

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?