MV Review: BAND-MAID – Don’t you tell ME

BAND-MAID is goed bezig met bekender worden in de muziekwereld. Vorig jaar waren ze voor het eerst op Europese tour en de verwachting voor fans is dat ze dit jaar terugkomen naar Europa. De band heeft namelijk kort geleden hun eerste album Just Bring It uitgebracht en dat vraagt stiekem om een nieuwe tour. Ondertussen zijn ze bezig met het album promoten door het publiceren van leuke muziekvideo’s.

Het geluid wat BAND-MAID maakt is stevige en melodische rock, het uiterlijk van de bandleden laat zien dat ze juist zeer zachtaardig zijn. Maar laat je niet misleiden, want ondanks dat ze gekleed zijn als schattige maids zijn ze allen rockchicks die van zich afbijten. BAND-MAID is geen groep waar alleen gedanst en gezongen wordt, de meiden pakken hun instrumenten tot zich en laten zien dat ze het zelf allemaal kunnen en dat klinkt zeker niet verkeerd!

Don’t you tell ME is zeer melodisch, stevig en een perfect liedje om mee te zingen! Dit zal zeker te maken hebben met de Engelse zinnen die verwerkt zijn. Het zorgt er in ieder geval voor dat de melodie in je hoofd blijft hangen, waardoor je automatisch gaat neuriën. De video begint eerst met een aantal seconden waar je vrouwen in baljurken en mannen in kostuums en maskers op met elkaar aan het dansen zijn in een chique omgeving die mij doet denken aan een Weens galabal. In diezelfde zaal knalt even later de band keiharde rock uit de boxen. Het verhaal dat de meiden, bestaande uit MIKU, SAIKI, KANAMI, AKANE en MISA, maids zijn moet in video benadrukt worden door het verhaal die losjes door de video heenloopt. Maar Don’t you tell ME heeft in principe geen vaststaand verhaal nodig om het liedje te ondersteunen. De meiden weten overtuigend de muziek over te brengen naar het publiek en laat op het eind een gezellige puinhoop achter. Wie gaat dat opruimen?

Score: 75/100

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?