MV Review: Kyary Pamyu Pamyu – HARAJUKU IYAHOI

Het lijkt net dat wat Kyary Pamyu Pamyu aanraakt, het meteen kleurrijk en zoet wordt met een vleugje gekkigheid. Vanaf de kennismaking met PON PON PON zijn we gewend geraakt aan de vrolijke bevreemdende wereld waarbij alles schattig, markant en decoratief is, inclusief de zangeres en model. In KPP’s nieuwste muziekvideo HARAJUKU IYAHOI (原宿いやほい) lijkt daar nog een schepje bovenop gedaan te zijn.

Harajuku is in principe de plek waar je moet zijn voor leuke mode en inspiratie, iets wat Kyary Pamyu Pamyu (きゃりーぱみゅぱみゅ) wel degelijk geeft door middel van deze gekke video die begint met lopende handelen, hoeden, verzameling shirts, petten, schoenen en later op de achtergrond de naam van het winkelcentrum Laforet die getoond wordt met lichtbalken. In het begin zie je Kyary Pamyu Pamyu op rijdende ‘plaques’ naar je toe rijden op innovatieve tweewielers, terwijl de typische schattige zangstem van KPP je ten gehore komt. Op een simpel dansmelodie – welke makkelijk in je hoofd blijft zitten in combinatie met “1,2 IYAHOI, HOI HOI HOI” – dansen drie Kyary’s in schattige jurkjes op het deuntje. De dansjes zijn simpel na te doen, maar door het zwieren van de rokjes ziet het er heel vrolijk uit. In HARAJUKU IYAHOI komen ook genoeg lichtjes in voor, waaronder figuren die lichtjes bevatten en boomstammen die het dansje mee dansen om het meer effect mee te geven en de gekheid aan te dikken.

Met ruim drie en half minuut is het een volledig nummer te noemen, maar het smaakt naar meer!

Score: 80/100

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?