PLASTICZOOMS presenteert complete planning Europese tour 2017

Na de aankondiging dat PLASTICZOOMS weer met HIGHFeeL zou touren, werden de tourdata langzaamaan bekend gemaakt. Uiteindelijk presenteerde de band afgelopen weekend de complete tourplanning.

Na de eerste show in Hong Kong, gaat PLASTICZOOMS het Europese deel van de tour starten in Berlijn, de stad waar ze een jaar hebben gewoond. In totaal zijn er 21 shows gepland, een fan meeting en een online evenement bij Japan FM.

De shows in Amstelveen en op Made in Asia werden eerder al aangekondigd. Uiteindelijk zijn er nog een aantal shows in Belgie bijgekomen, waaronder een gratis show in het Brusselse Rock Classic en een show met de Duitse band SCARGOT in Luik. De show in Nederland is een exclusieve show in de P60.

HIGHFeeL heeft ook een hashtag in het leven geroepen die op de social media gebruikt kan worden tijdens de gehele tour: #PLASTICZOOMS2017. Bij het gebruik van deze hashtag kan deze gezien worden en eventueel gedeeld worden door de organisatie voor de tour, maar ook ten tijde van de tour!

Inmiddels heeft PLASTICZOOMS hun zelfgetiteld album uitgebracht begeleid met de muziekvideo van het liedje HIGHWAY.


De band had het volgende te zeggen over de muziekvideo:

“Om te vieren dat het merk MICHIKO LONDON KOSHINO 30 jaar in de mode-industrie zit is er een unieke samenwerking ontstaan met het merk en de analoge synthesizer meester Hideko Matsutake. MICHIKO LONDON KOSHINO startte in de jaren 80 van de vorige eeuw, en sindsdien werd deze label gezien als representant van de Japanse straatmode. De bomberjack stijl van deze video is uitgegroeid tot populaire clubwear in Londen, en laat zien dat mode en muziek vaak hand in hand gaat. Daarnaast zijn we erg trots dat we met de jaren 80 techno/new wave pionier Hideki Matsutake, de YMO synthesizer programmeur die als één van de weinige mensen de MOOG IIIc (ook bekend als Tansu) meester zijn, waardoor hij één van de beste is in de muziekindustrie. PLASTICZOOMS streeft ernaar om geluid en mode te combineren, door inspiratie te halen uit oudere genres en nieuwe trends. Het is echt een eer om samen te werken met gevestigde namen in beide scenes!”

Bron: PLASTICZOOMS, HIGHFeeL

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?