CD Review: μ’s – MOMENT RING

Zes jaren zijn voorbij, de eerste release van de 2D idolgroep μ’s (lees: mu’s) kwam uit, en een generatie aan cosplayers, anime series, apps en manga werden geboren. De franchise eindigde groots in april 2016, met twee uitverkochte liveshows waarbij de stemacteurs hun karakter uit de anime Love Live! in de Tokyo Dome – en volgestroomde bioscopen in het oosten – nazongen en naspeelden. μ’s had een maand hiervoor hun laatste album uitgebracht. Zoals het begon met μ’s eerste single, was bekend dat een laatste single in aantocht was.

CD Review: μ's - MOMENT RING

Tracklist:

01. MOMENT RING
02. Sayounara e Sayonara!
03. MOMENT RING (Off Vocal)
04. Sayounara e Sayonara! (Off Vocal)

En zo kwam 2 maart 2016: MOMENT RING arriveerde in de handen van fans over de hele wereld. Wat zou μ’s na zoveel hits laten horen aan hun fans?

Deze single bevat vier nummers, waarvan twee off vocal tracks. Het opent met MOMENT RING. Naast dat dit nummer alle typische karakteristieken van μ’s hit nummers bevat, heeft het wel een paar geforceerd klinkende teksten in de eerste minuut. Het nummer heeft een catchy geluid die zeker tipt aan de bekende hits en neemt in gedachte dat dit een afsluiting is van μ’s. Toch krijg je die onverwachte zet, MOMENT RING behoudt een wonderbaarlijk blije en drukke toon, die terug te horen is in de lyrics, zingend over de ervaring van love live, en de vrolijke melodieën die tot het einde van het nummer blijven spelen. Met dit alles maakt het nummer een bedankje naar de fans, in plaats van een afscheid.

Het opvolgende nummer is Sayounara e Sayonara! Hier wordt de toon duidelijk een stukje zachter gezet. Beginnend met een akoestische gitaar, opgevolgd door de klanken van bellen, lange elektrische gitaar noten, glinsteringen en een duidelijke focus op de woorden “SAYONARA” volgt het nummer een vaste melodie die oploopt tot een luid en duidelijk einde. Vaarwel naar vaarwel, oftewel: wij ontmoeten elkaar weer in de toekomst.

Samen brengen de nummers op muzikaal vlak precies de kenmerkende sound die μ’s zo onweerstaanbaar maakt. En alhoewel het einde niet al te emotioneel was, voelt MOMENT RING aan als een perfecte afsluiting, en een laatste kers op de taart met twee goed uitgewerkte nummers die alles bevatten wat je verwacht van de productie achter μ’s.

Score: 78/100

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?